rozporządzenie w sprawie ŚDS - Ośrodki Wsparcia

Strona 8 z 11    [ Posty: 107 ]

Napisano: 28 mar 2011, 9:39

Witam, ja jestem pracownikiem socjalnym ŚDS, który jest w strukturach MOPS. Zawsze osobiście robię wywiady do decyzji i aktualizację, w wypadku gdy podopieczny pochodzi z innej gminy- to pierwszy wywiad robi właściwy Ośrodek, kolejne robię osobiście.
~Iga

Napisano: 30 sie 2011, 1:57

uprawnionym do przeprowadzania wywiadów jest pracownik ośrodka pomocy społecznej zgodnie z właściwością miejscową

w przypadku śds o zasięgu powiatowym-w rozporządzeniu jest to jasno napisane jak ma wygladac procedura ( na marginesie-jasno-jak mało co)
~oli

Napisano: 21 wrz 2011, 10:51

czy znaczy że ja nie mam prawa tam jeździć i przeprowadzać z rodzina wywiadów?
~iga

Napisano: 21 wrz 2011, 13:03

nasz ośrodek zawarł porozumienie z innymi gminami ale jeszcze przed wejściem w życie rozporządzenia, wiec nie wiem jak sie to ma do obecnej sytuacji ?
~ana

Napisano: 21 wrz 2011, 17:00

nowe porozumienia
~...

Napisano: 23 wrz 2011, 15:00

na jakiej podstawie nowe porozumienia?
~ana

Napisano: 23 wrz 2011, 20:45

na podstawie nowego rozporządzenia
~...

Napisano: 26 wrz 2011, 23:16

iga- jeśli jesteś pracownikiem MOPS -a pewnie jesteś-skoro śds jest w strukturach MOPS-to możesz przeprowadzać te wywiady u uczestników ze swojej gminy
ale z innych gmin to chyba nie-pracownicy ośrodka właściwego ze wzgledu na miejsce zamieszkania raczej
~oli

Napisano: 03 paź 2011, 11:53

od 01.01.2012 nasz ŚDS będzie odrębną jednostka, a ja będę miałam teraz pracę w dwóch zakładach pracy 1/2 etatu w MOPS i 1/2 etatu w ŚDS, czy w związku z tym utracę uprawnienie do dodatkowego urlopu po 5 latach pracy , który by mi przysługiwał od 2013 roku? Jakie jeszcze mogę ponieść z tego tytułu straty?
~iga

Napisano: 14 paź 2011, 22:21

wydaje mi się, że prawo do urlopu nabywasz niezależnie od tego-troche dziwna to sytuacja, ale podejrzewam, że w każdym z Twoich zakładów powinnaś dostać 1/2 wymiaru urlopu dodatkowego
a czy ten urlop nie jest zależnyod pracy w terenie, bo nie pamiętam?
~oli

Strona 8 z 11    [ Posty: 107 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x