skarga na ogródek piwny - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 15 cze 2012, 14:19

Wpłynęła do gminy skarga na zakłócanie ciszy nocej w ogródku piwnym który znajduje się przy sklepie wśród bloków mieszkalnych. Może ktoś miał taki przypadek napiszcie ci zrobiliście.
~x

Napisano: 15 cze 2012, 15:10

ja przy sklepie nie daję zezwolen na prowadzenie ogródków piwnych.
~z

Napisano: 15 cze 2012, 15:43

a dlaczego skoro ma pozwolenie z sanepidu i ma wyznaczony na to plac odgrodzony płytami z ławeczkami i parasolami
~x

Napisano: 18 cze 2012, 12:41

ogródki piwne przy zakładach gastronomicznych .
~z

Napisano: 18 cze 2012, 13:32

to nikt nie wydaje decyzji na ogródki piwne przy sklepach?
~x

Napisano: 18 cze 2012, 16:40

no właśnie, w tamtym roku miałam problem z ogródkiem piwnym. Wydaliśmy zezwolenie, ale do dziś nie wiem, czy prawidłowo. Zgodnie z ustawą ogródek może być ustytuowany przy punkcie gastronomicznym, bo tylko w takim przypadku dopuszczona jest spożycie ,,w miejscu sprzedaży\'\'. Sanepid ma swoje przepisy, wydaje decyzję pozytywną, z którą przedsiębiorca przychodzi do urzędu. Trzeba zauważyć, że ogrodzenie i parasole nie uzasadniają sprzedaży. Muszą być jeszcze dwie kasy fiskalne i dostęp do w.c.
~kama

Napisano: 19 cze 2012, 16:19

Kama ja też nie wydałam takiego zezwolenia i nie mam problemu
~z

Napisano: 19 cze 2012, 17:06

do x a na jakiej podstawie wydałaś zezwolenie ?
~z

Napisano: 20 cze 2012, 16:31

do z, czy możesz podzielić się podstawą prawną uzasadniającą odmowę- chodzi o dokłądny zapis na postanowieniu GKRPA, bo domyślam się, że komisja wydała opinię negatywną.
~kama

Napisano: 21 cze 2012, 11:27

u mnie skończyło się na informcji ustnej .Osoba posiadająca zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych poza miejscem sprzedaży chciała zasięgnąc informacji o możliwości otrzymania zezwolenia na ogródki piwne.więc miałam szczęście że nie złożyła wniosku.pewnie bym się motała z tą sprawą.przede wszystkim powinno być uchwała rady gminy o warunkach utworzenia ogródków piwnych przy sklepie.gdyż mogą znajdować się przy zakładach gastronomiczych i wówczas warunki takie same jak przy gastronomii.
~z

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x