Sprawca nie mieszka na moim terenie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 mar 2014, 12:14

NK, kolejna, mąż od kilku miesięcy mieszka na terenie innej gminy, ale nęka żonę i dzieci. Jak u Was wygląda praca ze sprawcą w takim przypadku? Zapraszacie do grupy roboczej kogoś z sasiedniego OPS u, czy przekazujecie dane do OPS ?

Dziękuję z góry za pomoc.
~Ja*

Napisano: 10 mar 2014, 12:39

My mieliśmy raz taki przypadek i wezwaliśmy do siebie. Czy to było zrobione dobrze czy nie to nie wiadomo. Chcieliśmy mieć pełny obraz sytuacji a takie przesyłanie papierologi między ZI to strata czasu no i nie wszystko da się zawsze zapisać na papierze. Ale czy to było dobrze zrobione to nie wiemy.
~agaw

Napisano: 10 mar 2014, 13:01

Jestem obecnie w trakcie współpracy z ZI- sąsiedniego powiatu- gdzie przeprowadziła się moja OSP. Gdyby nie fakt , iż systematycznie i uporczywie OSP -co weekend wraca i nęka \" ofiarę\"- czyli przyjeżdża do mojej Gminy-nie robiłabym sprawy. (Nie jestem bowiem zwolenniczką śledzenia OSP- kiedy ten zmienia miejsce zamieszkania i słuch po nim ginie)
W takiej jednak sytuacji- poszło pismo przewodnie i kopia A . Sytuacja jest rozwojowa- nie uważam jednak na ten czas- aby podjęta współpraca była stratą czasu.
~emilka

Napisano: 10 mar 2014, 13:03

emilka, a co zawarliście w piśmie przewodnim jeżeli możesz napisać?
~Ja*

Napisano: 10 mar 2014, 13:35

Pismo zawiera
-Podstawę prawną z prośbą o podjęcie współpracy- czyli skierowanie działań na osobę podejrzaną o SP wobec....
- Uzasadnienie.
- Dane istotne dla sprawy : dotychczas podjęte działania Gr wobec ODP, OSP- aktualną ocenę sytuacji z punktu widzenia GR i ODP.
~emilka

Napisano: 10 mar 2014, 13:37

emilka dzięki :)
~Ja*

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem