sprawozdanie do 27.02.2017 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 17 lut 2017, 15:35

babaaab pisze:Czy jest jeszcze ktoś kto nie dostał tego pisma. Ja tez jestem z wlkp. i brak. Jeśli można zapytac to od kogo przyszedł mail i kiedy bo może cos przeoczyłam.

15 luty od Pani K. Kozik
Gość

Napisano: 17 lut 2017, 15:46

babaaab pisze:Czy jest jeszcze ktoś kto nie dostał tego pisma. Ja tez jestem z wlkp. i brak. Jeśli można zapytac to od kogo przyszedł mail i kiedy bo może cos przeoczyłam.
Małopolska i nic nie mam póki co:/
Gość

Napisano: 17 lut 2017, 16:09

czego dotyczy pismo??
karola18

Napisano: 17 lut 2017, 16:12

my też nic nie mamy a jesteśmy z wielkopolski, gorzej jak się im o nas przypomni :roll: :roll:
jkkk

Napisano: 17 lut 2017, 21:59

Kontrola będzie,takie mam informacje; ).Pozdrawiam
Bedzia

Napisano: 17 lut 2017, 22:13

:shock: u nas też nic nie ma tylko sprawozdanie do 03.03.2017 - Małopolska
Kometa

Napisano: 18 lut 2017, 20:44

Bedzia pisze:Kontrola będzie,takie mam informacje; ).Pozdrawiam
chcesz powiedzieć że ośrodki które dostały to pismo będą kontrolowane?
Beata88

Napisano: 20 lut 2017, 10:12

gops,, pisze:Witam dostaliśmy pismo z WUW Poznań o dokonanie oceny i podanie:
1. czy rodziny korzystały wczesniej ze świadczen rodzinnych lub z pomocy społecznej, jesli tak, proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko
2. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których nastąpiła utrata dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko. Proszę o podanie najczęstszych przyczyn utraty
3. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których dochód uzyskiwany jest z gospodarstwa rolnego, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
4. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których do obliczania dochodu stosowane było oświadczenie przedsiębiorcy (ryczałt lub karta podatkowa) jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
liczby rodzin spośród ww., w przypadku których przynajmniej jeden z rodziców nie uzyskuje dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.

Moje pytanie brzmi czy można te dane jakos pozyskać z systemu

Chodzi o utratę dochodu zgłaszaną przy składaniu wniosku, czy utratę w trakcie trwania okresu zasiłkowego?
Arla
Starszy referent
Od: 08 lip 2014, 10:36
Zajmuję się: ŚR, SW

Napisano: 20 lut 2017, 10:22

Za dużo pieniędzy przecieka w systemie, a że kasa pusta to szukają co by tu można uszczelnić, zwłaszcza chodzi o tą działalność na ryczałcie (o tym juz gazety pisały).
Durny PiS zrobił w konia wyborców a teraz zdziwiony, że wyborcy robią w konia rząd. Myśleli, że tylko oni cwaniacy i tylko oni potrafią kombinować a tu zonk. Duch kombinatorstwa w narodzie nie zaginął. :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x