Sprawy rodzicielskie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 maja 2011, 20:24

Mam pytanie ?
Chciałam się dowiedzieć jak można odebrać prawa rodzicielskie
od córki i zięcia co maja jedno dziecko i nie maja pieniędzy żeby utrzymać dziecko, a dowiedziałam się oboje rodzice są zadłużeni, a podali babcię do Opieki Społecznej żeby pomogła finansowo a przecież ja pomagam mojej wnuczce kupować mleko ,oraz pampersy itp Czy można odebrać przez Sąd Rodzinny albo przez Opieka Społeczna bo żal mi jest wnuczki
Czekam na odpowiedz
~Aneta

Napisano: 15 maja 2011, 21:13

Prosze zlozyc wniosek do sadu wydzial rodzinno nieletnich mozna zglosic w ops-ie bo musi sprawdzic pracownik socjalny lub zglosic do sadu rodzinnego w takiej sytuacji przeprowadza wywiad kurator zawodowy.
~Wiola

Napisano: 16 maja 2011, 0:10

Babcju zalezy ci na wnuczce zeby pozbawic praw wlasna corke i ziecja czy na pieniadzch kture babcja dostanie od panstwa od tego sa babcje dziadziusiowie zeby pomagali a dlulgi w dzisiejszych czasach to kazdy ma i mysle ze babcia nie pozbawi praw corki ani ziecia bo niema przemocy w rodzinie a nawet alkocholizmu ~na tej podstawie co babcia napisala to moze ograniczyc wladze rodzicielska rodzicom w takim momecje dziecko ma przyznanego przez sad kuratora w co tesz watpie to nie sa podstawy dlulgi.
~Wiki

Napisano: 08 lip 2012, 2:10

Jak matka może chcieć odebrać władzę rodzicielską swojej córce tylko dlatego ,ze ta żyje w nędzy i nie ma za co utrzymać swojego dziecka??Na szczęście jeszcze istnieje w tym państwie prawo i tacy ludzie jak ty Aneto są w mniejszości a ich postulaty nie są brane przez uwagę przez żaden normalny urząd a tym bardziej sąd Czyżbyś chciała swojej własnej córce odebrać dziecko i może siebie ustanowić RZ aby brać kasę na dziecko????W głowie mi się nie mieści ,co za ludzie!
~eliza

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x