świadcenie pielęgnacyjne przyznane przez SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 23 maja 2014, 15:22

a ja sie zastanawiam czy my czasami jako organ I instancji nie musimy wykonać wyroku II instancji ?
Ja w każdym razie, w przypadku decyzji przyznających świadczenia na małżonków, wnuków przez SKO - mam zamiar te wyroki podtrzymać i przyznać prawo do zaległych jak i bieżących świadczeń dla małżonków. Tego samego zdania są osoby mnie kontrolujące z UW
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 maja 2014, 16:10

Olga1 pisze: Iks
Bo ciebie to już nic i nikt nie naprostuje. Osobie która Cię nie zna, łatwo jest stwierdzić po Twoich postach, że jesteś osobą zbyt dumną żeby przyznać, że się mylisz. Oczywiście masz prawo uważać że Twoja opinia jest najmądrzejsza w końcu sam Kronos Cię popiera? Ale ten temat jest sprawą dyskusyjną.
Bo naprawdę mnie wystarcza, że moje zdanie podziela kilka ogarniętych osób ;) A do błędów się nie raz przyznawałem na tym forum, publicznie. Czy moja opinia jest najmądrzejsza? Nie wiem - na pewno Kronos pisze ładniej, składniej i jego wypowiedzi są z reguły pozbawione zbędnych, negatywnych emocji. Nie zmienia to faktu, że co do meritum nasze wypowiedzi się z reguły pokrywają - jeśli przyznaje mi rację (nawet nie wprost, tylko załóżmy w innym komentarzu w podobnym temacie), to naprawdę znaczy dla mnie więcej niż masowe krzyki, inwektywy i histerie wszystkich gości, trzykropków i innych anonimów.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2014, 22:38

dawno mnie tu nie było i nie mogę uwierzyć, że to się dzieje na prawdę - science fiction, matrix, kosmos to ,,pecha'' w porównaniu z wiedzą niektórych
Kati@

Napisano: 26 maja 2014, 10:04

Szkoda kati,ze nie wyraziłaś jasno swojej opinii.
obserwator

Napisano: 26 maja 2014, 11:16

I tak ważniejsza od orzeczeń SKO, wyroków WSA czy NSA jest zasada chronienia własnej du.py
No chyba, że ktoś ma dużo czasu, pieniędzy i chęci.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x