Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego - Oprogramowanie

Strona 11 z 27    [ Posty: 265 ]

Napisano: 25 cze 2008, 11:24

no i cisza :-) jak widać administracja publiczna wszędzie taka sama i na wszystko ma czas. Jezeli to co pisze AA jest faktem i niewygodne pisma ściąga się szybko ze strony to tym bardziej kompromitacja. Stara prawda nie ważne jaka opcja u władzy nic się nie zmienia i dalej to obywatel ma być dla Państwa a nie Państwo dla obywatela i nie ważne, czy ten obywatel to szaraczek, czy firma, czy monopolista :-). Nic się nie zmieniło i nie zmieni chyba, że ktoś się wreszcie za to solidnie weźmie. Moim zdaniem INFO-R jako strona pokrzywdzona powinien za radą AA zainteresować tematem inne instytucje tych akurat w Polsce dostatek.
~Andrzej

Napisano: 26 cze 2008, 16:44

wystarczy że pracownicy infora sprawdzą gdzie w ich ośrodkach które mają świadczenia wpakowała się \"konkurencja\" z programem z tak zwaną akceptacją pań testujących. i macie odpowiedź na swoje wątpliwości. I zgadzam się z Andrzejem. Nie może być tak że panie testujące odwalają program i narażają firmę na ogromne straty finansowe bo tak im się podoba albo mają w tym jakiś cel. To jak działa program to powinno im być obojętne, ważne żeby sprawozdania wychodziły poprawnie i z poprawnymi danymi. Zamiast tych durnych akceptacji które są o dupę potłuc wystarczyło by sprawdzać poprawność sprawozdań bo to dla ministerstwa powinno być istotne a nie kolorki.
~mistrzu

Napisano: 27 cze 2008, 16:17

nieźle ... się porobiło https://www.ops.strefa.pl/aktualnosci.htm cieawe odpowiedzi w raporcie i jeszcze ciekawsze pismo
~aa

Napisano: 27 cze 2008, 23:21

pismo konkretne. Ale to co pisze ministerstwo w raporcie w jednym z punktów to jakaś farsa. Zerwanie połączenia z hostem nazwali \"niestabilnością\" serwera firebird !. Czy to testuje departament informatyki ?? Przeciez to co napisali to przeczy temu !!! Czy ci ludzie w ogóle znają język angielski ??? Rany !!! Ale z tego co wiem to i signity ma firebirda więc też pracują na niestabilnym serwerze bazy danych !!! BUHAHAHAHAHAHAHA
~mistrzu

Napisano: 28 cze 2008, 13:33

znawca się znalazł....
przecież to nie chodzi o serwer firebird tylko sposób jego wykorzystania, komponenty i system komunikacji z bazą.... i tu należy zauważać różnicę między wiedzą technologiczną obu firm
~x

Napisano: 28 cze 2008, 14:35

X ja bym się nie wychylał bo \"unable to complete network request to host 10.3.110.2\" to jak na mój gust była zwiecha na sieci, albo genilane testerki wyłączyły serwer :-) :-) tylko wiedza była zamała, żeby załapać o co chodzi a jak już wpisało się bzdure do raportu to trzeba jakoś z niej wybrnąć :-) i nie ma to nic wspólnego z wiedzą technologiczną obu firm. Nie raz dane mi było widzieć panie w ośrodkach \"które nic nie zrobiły - samo się ...\" to ten sam objaw tylko na wyższym szczeblu. Poza tym jest czarno na białym jedna firma ma błąd krytyczny w programie bo można 2 miesięcznego wnioskodawce założyć (swoją drogą, czy oni mają za totalnych de..bi..li pracowników ośrodków?), a na drugim programie można robić co się chce i jest OK. Wymowne to i mówi samo za siebie i dobrze, że ktoś w końcu wyciągnął to na światło dzienne. Swoją drogą INFO-R musi zrozumieć, że nie chodzi o kolorki, ale o fakt że na rynku nie lubi się \"bardzo tanich programów\" niewymagających \"kasowych\" szkoleń z dobrą i kompetentną obsługą na telefonie oraz \"niezdzieralności kasy\" z jednostek budżetowych. Swoimi 365 zł na rok sujecie rynek :-) tym co kasują po grube tysiące, przeszkadzacie, po prostu przeszkadzacie :-) ... tylko ból bo ludzie na dole Was lubią i tak trzymać :-).
~:-)

Napisano: 29 cze 2008, 13:26

Czytam ten raport i znając programy INFO-R oczom nie wierze. Bład krytyczny: można przyznać świadczenie osobie spoza rodziny?? no bzdura jakaś, kto zna ich programy wie, że mają na wniosku zakładke \"Rodzina i dochody\" i świadczenia można przyznać tylko osobie znajdującej sie w tabeli Członkowie rodziny ! Jaki brak filtracji ? Może ktoś powinien sobie przefiltrować główke :-). Kolejna sprawa jak można za błąd krytyczny uznać dodatkową funkcję w programie ! Opinia DI haha \"nie powinno być możliwości przygotowania dowolnego przelewu w programie\" hahahahaahahahahahaha tyle na to powiem, bo tak się składa, że u nas często korzystamy z tej funkcji przygotowujac sobie przelewy niekoniecznie np. ze świadczeń rodzinnych. Jakaś farsa zamiast docenić, że program ma dużą funkcjnalność to się go za to uwala. O wprowadzaniu winykacji na 35 mln nie wspomnę, ale to chyba chory na umyśle będzie windykował taką kwotę :-). Poza tym nie wiem czy, to tylko moje wrażenie, ale czytam np.: 6.3 i mam wrażenie, że producent prowadzi z ministerstwem rozmowe jak głuchoniemy z niewidomym. No ludzie producent tłumaczy, że dane pole identyfikator nie jest ani polem użytkownik, ani polem hasło tylko dodatkowym oznaczeniem pracownika w bazie i jak grochem o ściane, bo panie odpisują, że nie ma komunikatu, że w systemie jest osoba o takim samym loginie hahaahahah - szanowne paniusie proszę zapoznać się z definicjami co to jest login, co to jest haslo a co to jest identyfikator. I tak w większości punktów producent opisuje, że coś jest a odpowiedz jest, że tego nie ma hahaahah. Z czystej ciekawości sprawdziłam kilka tych funkcji, których zdaniem DI \"nie ma\" i proponuję testującym zawnioskować o dodatek na mocniejsze okulary. Szkoda gadać, ale dobrze że to ujrzało światło dzienne teraz wiadomo ile warte są te całe homologacje.
~Aneta

Napisano: 30 cze 2008, 10:12

Proponuje zgaduj-zgadule: od kiedy bedziemy mieli nowego (miejmy nadzieje bardziej kompetentnego) dyrektora DI MPiPS he he he he
~Romek

Napisano: 30 cze 2008, 10:31

ale co winny Dyrektor jak to osoby testujące stworzyły te monstrum zwane raportem :-)?
~Aneta

Napisano: 30 cze 2008, 11:07

Herr Director hat kaputtgemacht ;-)
~Romek

Strona 11 z 27    [ Posty: 265 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x