no i cisza jak widać administracja publiczna wszędzie taka sama i na wszystko ma czas. Jezeli to co pisze AA jest faktem i niewygodne pisma ściąga się szybko ze strony to tym bardziej kompromitacja. Stara prawda nie ważne jaka opcja u władzy nic się nie zmienia i dalej to obywatel ma być dla Państwa a nie Państwo dla obywatela i nie ważne, czy ten obywatel to szaraczek, czy firma, czy monopolista . Nic się nie zmieniło i nie zmieni chyba, że ktoś się wreszcie za to solidnie weźmie. Moim zdaniem INFO-R jako strona pokrzywdzona powinien za radą AA zainteresować tematem inne instytucje tych akurat w Polsce dostatek.
wystarczy że pracownicy infora sprawdzą gdzie w ich ośrodkach które mają świadczenia wpakowała się \"konkurencja\" z programem z tak zwaną akceptacją pań testujących. i macie odpowiedź na swoje wątpliwości. I zgadzam się z Andrzejem. Nie może być tak że panie testujące odwalają program i narażają firmę na ogromne straty finansowe bo tak im się podoba albo mają w tym jakiś cel. To jak działa program to powinno im być obojętne, ważne żeby sprawozdania wychodziły poprawnie i z poprawnymi danymi. Zamiast tych durnych akceptacji które są o dupę potłuc wystarczyło by sprawdzać poprawność sprawozdań bo to dla ministerstwa powinno być istotne a nie kolorki.
pismo konkretne. Ale to co pisze ministerstwo w raporcie w jednym z punktów to jakaś farsa. Zerwanie połączenia z hostem nazwali \"niestabilnością\" serwera firebird !. Czy to testuje departament informatyki ?? Przeciez to co napisali to przeczy temu !!! Czy ci ludzie w ogóle znają język angielski ??? Rany !!! Ale z tego co wiem to i signity ma firebirda więc też pracują na niestabilnym serwerze bazy danych !!! BUHAHAHAHAHAHAHA
znawca się znalazł....
przecież to nie chodzi o serwer firebird tylko sposób jego wykorzystania, komponenty i system komunikacji z bazą.... i tu należy zauważać różnicę między wiedzą technologiczną obu firm
X ja bym się nie wychylał bo \"unable to complete network request to host 10.3.110.2\" to jak na mój gust była zwiecha na sieci, albo genilane testerki wyłączyły serwer tylko wiedza była zamała, żeby załapać o co chodzi a jak już wpisało się bzdure do raportu to trzeba jakoś z niej wybrnąć i nie ma to nic wspólnego z wiedzą technologiczną obu firm. Nie raz dane mi było widzieć panie w ośrodkach \"które nic nie zrobiły - samo się ...\" to ten sam objaw tylko na wyższym szczeblu. Poza tym jest czarno na białym jedna firma ma błąd krytyczny w programie bo można 2 miesięcznego wnioskodawce założyć (swoją drogą, czy oni mają za totalnych de..bi..li pracowników ośrodków?), a na drugim programie można robić co się chce i jest OK. Wymowne to i mówi samo za siebie i dobrze, że ktoś w końcu wyciągnął to na światło dzienne. Swoją drogą INFO-R musi zrozumieć, że nie chodzi o kolorki, ale o fakt że na rynku nie lubi się \"bardzo tanich programów\" niewymagających \"kasowych\" szkoleń z dobrą i kompetentną obsługą na telefonie oraz \"niezdzieralności kasy\" z jednostek budżetowych. Swoimi 365 zł na rok sujecie rynek tym co kasują po grube tysiące, przeszkadzacie, po prostu przeszkadzacie ... tylko ból bo ludzie na dole Was lubią i tak trzymać .
Czytam ten raport i znając programy INFO-R oczom nie wierze. Bład krytyczny: można przyznać świadczenie osobie spoza rodziny?? no bzdura jakaś, kto zna ich programy wie, że mają na wniosku zakładke \"Rodzina i dochody\" i świadczenia można przyznać tylko osobie znajdującej sie w tabeli Członkowie rodziny ! Jaki brak filtracji ? Może ktoś powinien sobie przefiltrować główke . Kolejna sprawa jak można za błąd krytyczny uznać dodatkową funkcję w programie ! Opinia DI haha \"nie powinno być możliwości przygotowania dowolnego przelewu w programie\" hahahahaahahahahahaha tyle na to powiem, bo tak się składa, że u nas często korzystamy z tej funkcji przygotowujac sobie przelewy niekoniecznie np. ze świadczeń rodzinnych. Jakaś farsa zamiast docenić, że program ma dużą funkcjnalność to się go za to uwala. O wprowadzaniu winykacji na 35 mln nie wspomnę, ale to chyba chory na umyśle będzie windykował taką kwotę . Poza tym nie wiem czy, to tylko moje wrażenie, ale czytam np.: 6.3 i mam wrażenie, że producent prowadzi z ministerstwem rozmowe jak głuchoniemy z niewidomym. No ludzie producent tłumaczy, że dane pole identyfikator nie jest ani polem użytkownik, ani polem hasło tylko dodatkowym oznaczeniem pracownika w bazie i jak grochem o ściane, bo panie odpisują, że nie ma komunikatu, że w systemie jest osoba o takim samym loginie hahaahahah - szanowne paniusie proszę zapoznać się z definicjami co to jest login, co to jest haslo a co to jest identyfikator. I tak w większości punktów producent opisuje, że coś jest a odpowiedz jest, że tego nie ma hahaahah. Z czystej ciekawości sprawdziłam kilka tych funkcji, których zdaniem DI \"nie ma\" i proponuję testującym zawnioskować o dodatek na mocniejsze okulary. Szkoda gadać, ale dobrze że to ujrzało światło dzienne teraz wiadomo ile warte są te całe homologacje.