Dzidka,
Jesteś rozżalona i ja to rozumiem. Ale z tą polityką na forum ogólnym, bo nie tylko dla pracowników socjalnych, to moim zdaniem zdecydowanie przesadzasz i dlatego ludzi to tak denerwuje.
Moim zdaniem, ani PIS ani PO nic nie zrobiło dobrego dla pomocy społecznej, o lewicy i PSL-u nawet mi się gadac nie chce. To całe towarzystwo potrafi się jedynie za łby wodzić i tyle. A deklaracje, szczytne hasła to mogą sobie wsadzić w d...!
Środowisko pomocy społecznej też jest bardzo zróżnicowane i podzielone, dlatego nic dla siebie zrobić nie jest w stanie, jak na razie.
Powołujesz się ciągle na demokrację, ale to tylko model rządzenia przecież, daleki od ideału. Te wszystkie partie demokrację taką, jak Ty widzisz mają głęboko ...
No i na koniec, przyjacielska rada jak będziesz na forum udzielać profesjonalnych porad zawodowych, to żadne wykluczenie Ci nie grozi. Bo po to jest to forum. Nie dla agitacji politycznej, którą uprawiasz i nie zaprzeczaj, że nie.
Pozdrowienia
P.S.
Na ostatniej Konferencji w Częstochowie było sporo polityków i płomiennie przemawiali. Aby natychmiast po swoim wystąpieniu dać nogę. Nie słuchając, co kto ma do powiedzenia, z jakimi problemami pomoc społeczna się boryka. Poczytaj na \"placówkach op-wychow.\" jak wprowadzono ustawę o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej, to sama się przekonasz. Nie pisz tylko, że to przez PO, bo wszyscy są siebie warci.
Co ma do powiedzenia albo raczej co niechcący powiedział nam M. Siwiec? Oto cytat:
\"... - Gdy przyszedłem na tę wystawę, od razu wiedziałem, że będzie wielka awantura. To nie jest wystawa o pamięci ofiar, tylko to jest wystawa o tragicznie zmarłym najwybitniejszym prezydencie w historii Rzeczpospolitej - każdej: trzeciej, czwartej, piątej, którą tam chcecie - i podejrzeniach kto mógł go załatwić. Taki powinien być pełny tytuł tej wystawy. Ta wystawa była przygotowywana z życzliwością władz PE. Kwestorzy, cenzorzy, zachowali się rutynowo. Gdyby ktoś napisał: \"Wolny Tybet\", to też by to zakleili, bo to jest niezgodnie z prawem międzynarodowym, bo Tybet należy do Chin - powiedział europoseł SLD Marek Siwiec. ...\"
Panie Siwiec, a do kogo pana zdaniem należy Polska, że kwestorzy PE zakleili napisy?
Z. ja nie jestem rozżalona, ja jestem już pogodzona ze stanem faktycznym. Nie szukam pracy w ops i nie zamierzam pracować jako pracownik socjalny na zasadach obecnie obowiązujacych.
Innymi slowy wole byc sprządtaczka lub sprzedawac pietruszkę robiąc uzytek ze swojej wiedzy niż bic glowa w ściane złej woli z ktora mam do czynienia. Co nie znaczy, ze dałam sobie spokój z obywatelska inicjatywa ustawy o zawodzie pracownika socjalnego.
A w kwestii polityki i rzadu PO to odzieranie z szat tej złej woli sprawia mi tak wiele satysfakcji,krok po kroku pokazywac obłudę, złą wole, negatywne uczucia itp. - wyjaskrawienie tego wszystkiego powoduje, ze rzadzącym daje do myślenia iż to nie PZPR tylko wolna , demokratyczna Polska w ktorej każdy jest wazny i każdego glos się liczy, dlatego należy dotrzymywać obietnic i robić wszystko co w mocy każdego z nas aby czynić dobro, a nie wykorzystywac swoje stanowiska i aładzę aby wyżewać sie na slabszych.
Nie mam zamiaru rezygnować z tego co robie, tak samo jak nie mam zamiaru rezygnować z rozpoczętych zobowiązn.
Jak to ktos kiedyś powiedział \"z Wami, czy bez Was i tak to zrobie, ale łatwiej byloby z Wami\"
Czy wiesz, ze zła wola jest zaburzeniem osobowosci, które należy leczyć?
Jest takie powiedzenie \"zacznij od siebie\" - jak po raz pierwszy usłyszałam informację rządu, że będzie leczył Polaków psychiatrycznie to własnie o tym pomyślałam i rownież o tym, ze \"ryba psuje się od glowy\".
Ważne aby każdy był soba i zajał się tym co potrafi najlepiej.
A wszystko szybko wróci do normy. No i przede wszystkim szacunek to podstawa.
Pozdrawiam,
PS. Mopsik dawno Cie nie słyszałam, pozdrowionka.
proszę bardzo na wszystko jest sposób tak jak na każdą chorobę
odpowiednie ziele w lesie ( lek ), zdrowy organizm je wszystko to na co ma ochote i nic jemu nie szkodzi, dysfunkcyjny organizm musi stosować diete i tak to jest, ze jedni dokonuja dobrych wyborow, a innym mawet filtry nie pomoga
~ja - lubisz wielkie słowa bo to zasłania fakt, że masz problem z kojarzeniem faktów i logicznym myśleniem; jedno z drugim sie łączy na zasadzie synergii lub faktu przyczynowo - skutkowego, ale co Ci bedę tlumaczyć, dla Ciebie może to byc skandal i jest mi to obojetne jak Ty to akurat nazwiesz