Szanowna Pani dzibar! - HYdE PaRK

Strona 5 z 13    [ Posty: 127 ]

Napisano: 19 kwie 2011, 16:52

Dzidka, nic się nie martw, mopsiary takie sa, to jak rzucanie pereł przed wieprze. Patrz co o nich pisza:
https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=42
~Mopsik

Napisano: 19 kwie 2011, 17:22

~z kraju i ze świata

Napisano: 19 kwie 2011, 17:46

Dzidka,
Jesteś rozżalona i ja to rozumiem. Ale z tą polityką na forum ogólnym, bo nie tylko dla pracowników socjalnych, to moim zdaniem zdecydowanie przesadzasz i dlatego ludzi to tak denerwuje.

Moim zdaniem, ani PIS ani PO nic nie zrobiło dobrego dla pomocy społecznej, o lewicy i PSL-u nawet mi się gadac nie chce. To całe towarzystwo potrafi się jedynie za łby wodzić i tyle. A deklaracje, szczytne hasła to mogą sobie wsadzić w d...! :)
Środowisko pomocy społecznej też jest bardzo zróżnicowane i podzielone, dlatego nic dla siebie zrobić nie jest w stanie, jak na razie.
Powołujesz się ciągle na demokrację, ale to tylko model rządzenia przecież, daleki od ideału. Te wszystkie partie demokrację taką, jak Ty widzisz mają głęboko ...

No i na koniec, przyjacielska rada :) jak będziesz na forum udzielać profesjonalnych porad zawodowych, to żadne wykluczenie Ci nie grozi. Bo po to jest to forum. Nie dla agitacji politycznej, którą uprawiasz i nie zaprzeczaj, że nie.
Pozdrowienia :)
P.S.
Na ostatniej Konferencji w Częstochowie było sporo polityków i płomiennie ;) przemawiali. Aby natychmiast po swoim wystąpieniu dać nogę. Nie słuchając, co kto ma do powiedzenia, z jakimi problemami pomoc społeczna się boryka. Poczytaj na \"placówkach op-wychow.\" jak wprowadzono ustawę o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej, to sama się przekonasz. Nie pisz tylko, że to przez PO, bo wszyscy są siebie warci.
~Z.

Napisano: 19 kwie 2011, 18:07

Odezwał się chuba zwolennik SLD, a tymczasem:

Co ma do powiedzenia albo raczej co niechcący powiedział nam M. Siwiec? Oto cytat:

\"... - Gdy przyszedłem na tę wystawę, od razu wiedziałem, że będzie wielka awantura. To nie jest wystawa o pamięci ofiar, tylko to jest wystawa o tragicznie zmarłym najwybitniejszym prezydencie w historii Rzeczpospolitej - każdej: trzeciej, czwartej, piątej, którą tam chcecie - i podejrzeniach kto mógł go załatwić. Taki powinien być pełny tytuł tej wystawy. Ta wystawa była przygotowywana z życzliwością władz PE. Kwestorzy, cenzorzy, zachowali się rutynowo. Gdyby ktoś napisał: \"Wolny Tybet\", to też by to zakleili, bo to jest niezgodnie z prawem międzynarodowym, bo Tybet należy do Chin - powiedział europoseł SLD Marek Siwiec. ...\"

Panie Siwiec, a do kogo pana zdaniem należy Polska, że kwestorzy PE zakleili napisy?
~stoik

Napisano: 19 kwie 2011, 18:42

he he, mam nadzieję, że to nie do mnie - zwolennik SLD :))))
~Z.

Napisano: 19 kwie 2011, 18:47

Kod: Zaznacz cały
[ wpis usunięto, gdyż nie dotyczy problematyki tego wątku ]
~ze świata mody

Napisano: 20 kwie 2011, 10:56

Z. ja nie jestem rozżalona, ja jestem już pogodzona ze stanem faktycznym. Nie szukam pracy w ops i nie zamierzam pracować jako pracownik socjalny na zasadach obecnie obowiązujacych.
Innymi slowy wole byc sprządtaczka lub sprzedawac pietruszkę robiąc uzytek ze swojej wiedzy niż bic glowa w ściane złej woli z ktora mam do czynienia. Co nie znaczy, ze dałam sobie spokój z obywatelska inicjatywa ustawy o zawodzie pracownika socjalnego.

A w kwestii polityki i rzadu PO to odzieranie z szat tej złej woli sprawia mi tak wiele satysfakcji,krok po kroku pokazywac obłudę, złą wole, negatywne uczucia itp. - wyjaskrawienie tego wszystkiego powoduje, ze rzadzącym daje do myślenia iż to nie PZPR tylko wolna , demokratyczna Polska w ktorej każdy jest wazny i każdego glos się liczy, dlatego należy dotrzymywać obietnic i robić wszystko co w mocy każdego z nas aby czynić dobro, a nie wykorzystywac swoje stanowiska i aładzę aby wyżewać sie na slabszych.

Nie mam zamiaru rezygnować z tego co robie, tak samo jak nie mam zamiaru rezygnować z rozpoczętych zobowiązn.
Jak to ktos kiedyś powiedział \"z Wami, czy bez Was i tak to zrobie, ale łatwiej byloby z Wami\"
Czy wiesz, ze zła wola jest zaburzeniem osobowosci, które należy leczyć?
Jest takie powiedzenie \"zacznij od siebie\" - jak po raz pierwszy usłyszałam informację rządu, że będzie leczył Polaków psychiatrycznie to własnie o tym pomyślałam i rownież o tym, ze \"ryba psuje się od glowy\".
Ważne aby każdy był soba i zajał się tym co potrafi najlepiej.
A wszystko szybko wróci do normy. No i przede wszystkim szacunek to podstawa.
Pozdrawiam,
PS. Mopsik dawno Cie nie słyszałam, pozdrowionka.

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 kwie 2011, 6:11

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z ... omosc.html

proszę bardzo na wszystko jest sposób tak jak na każdą chorobę
odpowiednie ziele w lesie ( lek ), zdrowy organizm je wszystko to na co ma ochote i nic jemu nie szkodzi, dysfunkcyjny organizm musi stosować diete i tak to jest, ze jedni dokonuja dobrych wyborow, a innym mawet filtry nie pomoga
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2011, 9:34

Zgadzam sie z tym, ze Smoleńsk to już dla niektórych choroba! Jednak porównanie niechęci do określonych tematów z chorobą i dietą to juz skandal!
~ja

Napisano: 21 kwie 2011, 16:02

~ja - lubisz wielkie słowa bo to zasłania fakt, że masz problem z kojarzeniem faktów i logicznym myśleniem; jedno z drugim sie łączy na zasadzie synergii lub faktu przyczynowo - skutkowego, ale co Ci bedę tlumaczyć, dla Ciebie może to byc skandal i jest mi to obojetne jak Ty to akurat nazwiesz
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 5 z 13    [ Posty: 127 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x