Szukamy rodziny zastępczej! - Stare tematy

Strona 3 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 19 kwie 2013, 0:56

My RZ powinniśmy wziaśc sprawy w swoje ręce i przekazywać sobie informacje o dzieciach do umieszczenia. Nie patrzmy na humory PCPR, najwazniejsza jest decyzja sądu, PCPR się dostosuje. Twórzmy bank dzieci i wolnych miejsc w RZ, nie zapomnijcie o podaniu województwa. I tak ja ćżękam na dziewczynkę do 8 lat- Lubelskie.
~mati

Napisano: 19 kwie 2013, 15:41

Trzeba znać dane dziecka żeby złożyć wniosek do sądu i tu jest problem,bo nikt tych danych nie da koło się zamyka PCPR są teraz jak państwo w państwie a piecza zastępcza w roli koordynatorów BOGAMI tylko bez odpowiedzialności jak ci z Pucka których powinno się zamknąć , a to my RZ za tamtą katowską rodzinę cierpimy....RZ z Lubuskiego
~rozczarowany

Napisano: 19 kwie 2013, 18:35

Witam. przykre jest to wszystko, co Państwo piszecie. Niestety większość tych złych doświadczeń występuje w środowiskach PCPR-ów. Ale czasem nie jest tylko źle. Z pewnością trzeba walczyć. Szukajcie dzieci na własna rękę, można po DD, dzwonić do powiatów ościennych...ponoć też dzieci \"niczyje\" leżą w szpitalach- narzekanie nic nie da.Wiem, że nie jest lekko, ale jeśli sami nie wydreptacie, to nikt za Was tego nie zrobi. Jestem RZ od 2 lat, słyszałam już nawet takie zdania że dążyć się będzie do likwidacji, bądź niezbędnego minimum RZ w danym mieście, czy powiecie.
A tak na marginesie, to wnioski Wasze o współpracy PCPR w imię DOBRA DZIECI to jak praca psa ogrodnika.. Sam nie możelub nie chce, a drugiemu nie da..Żenująca podsuma:(.
pozdrawiam wszystkie RZ
~Dorota

Napisano: 24 kwie 2013, 22:26

Dorota my jestesmy rodina zastepcza z zachodniopomorskiego...co z chlopcami?
~Dominika

Napisano: 24 kwie 2013, 22:30

przepraszam PAULA CO Z CHLOPCAMI?
~Dominika

Napisano: 25 kwie 2013, 15:41

Pilnie szukamy ciepłej, miłej rodziny zastępczej, która przyjmie do siebie dziewczynę 16 lat. / mazowieckie/
~PCPR

Napisano: 25 kwie 2013, 18:38

Nie ma chętnych rodzin na przyjęcie dzieci????
~PCPR

Napisano: 25 kwie 2013, 21:46

Rodziny są ale nie koniecznie z mazowieckiego, może tak ze śląskiego ktoś szuka tu już prędzej;)
~Joanna

Napisano: 07 maja 2013, 12:33

Chętni są tylko PCPR nie chcą współpracy bo to inny powiat ,wręcz oczerniają RZ by zniechęcić droga pani Paulo
A wszędzie piszecie że to Sąd decyduje o umieszczeniu dziecka w RZ
~rozczarowany

Napisano: 15 maja 2013, 13:47

a ja nadal czekam na odpowiedz w sprawie tych chłopców
~Dominika

Strona 3 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x