Szukamy rodziny zastępczej! - Stare tematy

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 17 maja 2013, 16:30

Mam do umieszczenia 2 dzieci chłopiec lat prawie 3 dziewczynka 10 . Podajcie namiar na siebie , (ktokolwiek) i będę załatwiać. O umieszczeniu dziecka w rz decyduje pcpr. Sąd tylko wskazuje ogólnie czy w rodzinne czy w instytucjonalne pieczy zastępczej. Nie dziwcie się nastawieniu pań z pcpr , bo my naprawdę musimy a nawet chcemy się wam przyglądać. Wiem z doświadczenia, że nawet najmniejsze uwagi wywołują burzę, a ludzie z otoczenia was obserwują i piszą, dzwonią, interweniują, że np swoje dzieci wozicie autem do szkoły a dzieci z rz do tej samej szkoły jeżdżą gimbusem. Lub dzieci z rz chodzą w podartych tenisówkach a własnym dzieciom kupujecie nowy model adidasów. Musimy to wyjaśniać, pytać pouczać o niestosowności a wy od razu traktujecie jak atak na siebie. Przy życzliwym podejściu i wyrozumiałości obu stron może być ok.
~marynia

Napisano: 17 maja 2013, 16:59

Jesteśmy r.z z kwalifikacjami- z jakiego województwa poszukujecie rodziny zast. My jesteśmy z podkarpackiego
.Czy to rodzeństwo?
~agnieszka

Napisano: 17 maja 2013, 22:56

Acha- doczytałam na innym wątku,że to rodzeństwo.Jeśli sprawa jest aktualna i mamy szanse to proszę o jakiś namiar do kontaktu.
~agnieszka

Napisano: 17 maja 2013, 23:17

my tez jak cos to czekamy
~Dominika

Napisano: 17 maja 2013, 23:27

zachodniopomorskie powiat kamien pomorski 500 825 017
~Dominika

Napisano: 20 maja 2013, 13:12

Do maryni- czy sprawa rodzeństwa jeszcze aktualna? Czekamy na wieści :-)
~agnieszka

Napisano: 20 maja 2013, 13:49

To co się dzieje w Cieszynie jest powszechne w naszym kraju- żałosne, że procedury nie dają nam kochać dzieci, które potrzebują miłości :( od 4 miesięcy szukam powiatu, który podjął by współprace ze mną :( (3 lata prowadziłam pogotowie rodzinne i 3 lata rodzinny dom dziecka, który nowa ustawa zlikwidowała, bo był niepubliczny)
~Joanna

Napisano: 21 maja 2013, 1:53

Marina co z dzieciaczkami???
~Dominika

Napisano: 04 cze 2013, 11:24

Przepraszam, ale na forum jestem rzadko, brak czasu. Zgłosiła się do mnie rodzina z powiatu ościennego i dzieci zostały umieszczone. Ja mam dzieci w innych województwach i chociaż niechętnie ale nie boję się umieszczać dzieci nawet 200km od domu ( jeśli nie ma możliwości bliżej ). Na razie nie mam więcej dzieci do umieszczenia, ale warto mieć informacje gdzie mogę się zwrócić w razie czego. Proszę o namiary na chętnych do przyjęcia dzieci na maila [email protected]. Jestem z mazowieckiego, ale mam dzieci nawet w podkarpackim i małopolskim. U mnie na prawdę nie ma chętnych.
~marynia

Napisano: 04 cze 2013, 20:27

chociaz jedna ,ktora nie patrzy na kasę...tylko na na dzieci
~aluś

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x