Tak opluwa się Polskę - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 mar 2017, 10:21

Człowiek, który wsławił się stwierdzeniem "odpie... się od generała", a chodziło wszak o zbrodniarza komunistycznego, chce uchodzić na Zachodzie za antykomunistę. Jeździ i opluwa Polskę w iście stalinowskim stylu przypisując ten styl komu innemu:

"Adam Michnik pojechał do Austrii by donieść, czym są rządy PiS, obwieścić czym był komunizm i dlaczego Kościół katolicki w Polsce jest szkodliwy. Na spotkaniu przed publiką porównał obecne rządy do bolszewizmu, a polityków PiS... do ludzi Stalina. Trzech profesorów współpracujących z partią Jarosława Kaczyńskiego nazwał „wariatami”, a jego samego zwyzywał od „durniów, głupków i szkodników”.

Spotkanie zorganizowane we środę w Wiedniu prowadził jego dobry znajomy pisarz i tłumacz literatury polskiej Martin Pollack. Jako syn krwawego zbrodniarza wojennego z SS, odkrył w sobie mentorskie uprawnienia w zakresie wzorców demokracji.
Michnik z kolei przedstawił się jako zawsze wierny ideałom wolności, prawie - antykomunista, antystalinista, antyputynista. Pollack, który poznał język polski studiując przed laty w Warszawie, opisał  „Gazetę Wyborczą” jako ważne źródło informacji. Dla niego „najważniejsze” jeśli chodzi o wydarzenia na Ukrainie czy Białorusi.
- Europa bez „Wyborczej” jest dziś nie do pomyślenia. To bardzo znacząca gazeta – mówił moderator dyskusji. ..."
Zgredek
Stażysta
Od: 15 mar 2017, 16:30
Zajmuję się: FA

Napisano: 30 mar 2017, 11:15

Z regulaminu:
Na łamach forum kategorycznie zabrania się umieszczania treści obraźliwych lub oszczerczych względem KOGOKOLWIEK. Dotyczy to w szczególności:
 treści których kontekst lub sposób użycia może wskazywać na ich wulgarne znaczenie
Zgodnie z obietnicą- dwa tygodnie urlopu. Kolejne przewinienie będzie skutkowało banem.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 kwie 2017, 13:04

Osoba ukrywająca się pod Nickiem voodoo zablokowała manie na dwa tygodnie z powodu użycia przeze mnie w powyższym wpisie niecenzuralnych słów. Panie voodoo proszę mi wskazać, które to słowa są niecenzuralne?
Zgredek
Stażysta

Napisano: 13 kwie 2017, 13:21

Zgredek pisze:Człowiek, który wsławił się stwierdzeniem "odpie... się od generała",
Nie męcz już człowieku i zacznij stosować regulamin
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 kwie 2017, 13:52

Od kiedy to słowo "odpie" jest niecenzuralne? To po pierwsze. Po drugie to był cytat z Michnika, choć niepełny bo jestem bardziej cenzuralny od niego. Rozumiem, że niecenzuralne jest przypominanie, że Michnik brał w obronę zbrodniarzy komunistycznych. Po trzecie właściciel portalu miał przeprowadzić z tobą rozmowę i to ma się nie powtórzyć. I wreszcie po czwarte jeśli się powtórzy to tak nagłośnie tą sprawę, że pożegnasz się ze swoją funkcją. Więcej nie napiszę bo jest Wielki tydzień, zresztą powiedziałem wszystko co chciałem powiedzieć.
Zgredek
Stażysta

Napisano: 13 kwie 2017, 13:54

cytowanie Michnika jest niecenzuralne.
Znajdź sobie innych idoli do cytowania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2017, 14:14

A ja patrzę teraz z humorem na woodoo,(avatar) - on nawet fajny jest, ten nasz woodoo.Ile on się nachodzi...idzie i idzie cały czas przed siebie. Ja go lubię. Wszystkich w Wielki Tydzień lubię.
[Anioł*]

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x