teczka osobowa - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 19 sty 2015, 14:59

" Teczka jest bardzo ważna jako dowód przy rozwodzie czy wnoszenie sprawy o ograniczenie praw rodzicielskich"( pisze zez i dalej ma problem dziewcze i nie rozumie) -100 razy milimy temat a opór dalej jest. To nie znaczy, że kserujesz i dajesz na lewo i prawo. Osoba pokrzywdzona w sprawie o rozwód czy wydanie zarządzeń opiekuńczych podaje ( we wniosku ) fakt, iż w rodzinie jest / była procedura " NK"- i wskazuje to jako dowód w sprawie- z podaniem adresu instytucji będącej w posiadaniu dokumentu. Sąd na etapie weryfikacji dowodów zwraca się pisemnie o udostępnienie dokumentu NK- do Przewodniczącego ZI.
Nie ma możliwości aby inną drogą NK opuściła siedzibę OPS.Starałam się nie pluć zbytnio ekranu...
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2015, 14:50

Witam!raz na jakiś czas w wolniejszej chwili wchodzę na forum, aby dowiedzieć się czegoś ciekawego, nowego, wymienić się doświadczeniami, ale to co tu czytam, jest naprawdę smutne. Dziwimy się czasem, ze ludzie nas negatywnie oceniają, źle o nas mówią, ale my sami nie jesteśmy lepsi. Ktoś potrzebuje pomocy, to zaraz ktoś inny naskakuje na niego, że nie umie czytać ustaw, jak pracuje nie znając przepisów itp.itd. Ja pracuję już naprawdę długo w pomocy społecznej i zdarza mi się, że czasem w najprostszej sprawie mam wątpliwości, a naprawdę trudną sprawę mogę rozwiązać bez problemu.Jak powstawało forum ludziska naprawdę starali się sobie pomagać, wspólnie szukać rozwiązań itp. Mamy pomagać innym a sami sobie nie potrafimy-PRZYKRE.
Alicja1

Napisano: 21 sty 2015, 14:50

Witam!raz na jakiś czas w wolniejszej chwili wchodzę na forum, aby dowiedzieć się czegoś ciekawego, nowego, wymienić się doświadczeniami, ale to co tu czytam, jest naprawdę smutne. Dziwimy się czasem, ze ludzie nas negatywnie oceniają, źle o nas mówią, ale my sami nie jesteśmy lepsi. Ktoś potrzebuje pomocy, to zaraz ktoś inny naskakuje na niego, że nie umie czytać ustaw, jak pracuje nie znając przepisów itp.itd. Ja pracuję już naprawdę długo w pomocy społecznej i zdarza mi się, że czasem w najprostszej sprawie mam wątpliwości, a naprawdę trudną sprawę mogę rozwiązać bez problemu.Jak powstawało forum ludziska naprawdę starali się sobie pomagać, wspólnie szukać rozwiązań itp. Mamy pomagać innym a sami sobie nie potrafimy-PRZYKRE.
Alicja1

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x