Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 7 z 161    [ Posty: 1602 ]

Napisano: 20 paź 2012, 18:08

wywalcie tą dyrę ze stołka...
~***

Napisano: 21 paź 2012, 20:08

ma dożywotnie stanowisko- niestety! no i parcie na bycie dyrektorem! a tak na poważnie jak można odwołać dyrektora???za niekompetencje, głodowe pensje i ogólnie pogarszający się stan budynku- grzyb, połamane łóżka, urwane krany itd?
~wychowawca

Napisano: 22 paź 2012, 1:25

oj tam.
~Magda

Napisano: 22 paź 2012, 11:50

no wlasnie ustawa tego nie przewiduje ,a mogloby byc tak jak w oświacie co 5lat -konkurs na stanowisko dyra,bo niektórzy dyrektorowie traktują placowkę jak swój prywatny folwark
~***

Napisano: 22 paź 2012, 11:53

OJ STARALIBY SIĘ ,STARALI WTEDY...
~KN

Napisano: 22 paź 2012, 13:35

zawsze to jest jakis pomysł!można podrzucic wladzom do przemyslenia:)
~kama

Napisano: 22 paź 2012, 16:48

Dajcie spokój, przecież musi być jakaś ciągłość. Zresztą ja naszej dyrci wcale nie zazdroszczę. Musi świecić oczami przed wszystkimi służbami. Przyjedzie straż tłumacz się ,że gaśnice nie aktualne, przyjedzie sanepid - ogryzek leży, przyjedzie skarbnik - za dużo forsy wydajemy.. Jeszcze się z nami musi użerać bo dokumenty nie oddane na czas, bo się zamieniamy, bo chcemy urlop itp. W dodatku zarabia mniej ode mnie bo jest z KN a nie dyplomowana. Ja bym tego szajsu nie chciał. Inna sprawa, że ona by się już w codziennej pracy z dziećmi nie odnalazła, za długo już dyrektoruje.
~Leon

Napisano: 22 paź 2012, 20:10

za 1000zł dodatku co najmniej to chyba może się martwić i świecić oczami? a za gaśnice to może posuszyć głowę administratorowi domu:) wiedziała na co się decyduje. wychowawca też świeci oczami za podopiecznych i dostaje po głowie i od zawistnych koleżanek, niezadowolonych wychowanków i często naburmuszonej- przynajmniej u mnie \"dyrci\"
ale jak to mówią- władza niektórych pociąga. ot co
taka karma
~wychowawca

Napisano: 23 paź 2012, 11:37

Moja ma 400zł dodatku. No nie zazdroszczę pracować w takiej atmosferze gdzie dyrcia naburmuszona a koleżanki zawistne..
~Leon

Napisano: 24 paź 2012, 16:02

i tu rozpętam burze,
Dyrektora powiat w każdej chwili może odwołać.
ale podpisuje się pod pomysłem co 5 lat konkurs, ale również dotyczy to wychowawców.
~Damian

Strona 7 z 161    [ Posty: 1602 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem