Witam, od niedawna zastępuję koleżankę, która przebywa na urlopie macierzyńskim, przejęłam po niej m.in. fundusz alimentacyjny i rolę sekretarza Zespołu. Koleżanka była członkiem Zespołu jako przedstawiciel Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, ja członkiem GKRPA nie jestem więc chyba nie ma możliwości wciągnięcia mnie do Zespołu na zastępstwo? Czy jest jakaś możliwość czasowego dołączenia do Zespołu? W umowie nie mam określone do kiedy pracuję, po prostu ona wraca, ja odchodzę. Nie ma więc chyba sensu tworzyć kolejnego zarządzenia powołującego od nowa Zespół aby wciągnąć - być może tylko na chwilę jednego członka... Pomożecie?
A ty przedstawicielem jakiej jednostki jesteś? nie konieczne jest tworzenie kolrjnego zarządzenia powołujące nowego członka co jest mozliwość wprowadzenia aneksu na wniosek kierownika dyrektora placówki w której pracujesz do poprzedniego porozumienia że na czas nieobecności koleżanki Ty pełnić bedziesz jej funkcjie przy tym składasz oświadczenie o zachowaniu poufności danych osoboych i dostajesz upowaznienie administratora danych osobowych do ich przetwarzania i finał:) a jesli wójt, burmistrz... zechce wydac takie zarządzenie to poprostu odpowie nim na wniosek jaki złożycie dotyczący w/w aneksu:) u mnie to zagrało i jest ok:)
zastanawiam się tylko nad jedną kwestią, jeśli koleżanka powołana była jako przedstawiciel GKRPA, to tym samym będzie wam brakowało przez jakiś okres czasu, składu wymaganego przez ustawodawcę. A to już jest uchybienie dla kontrolujących.
to też prawda... wtedy myśle nich zespół powierzy role sekretarza komuś z członków zespołu a GKRPA niech wprowadzi nowego członka.. no ale poczekajmy jak przedstawia się sytuacja faktycznie.. w sposób określony w uchwale rady ....tak bym proponował:)
ok zarzadzeniem to się zgadza ale w nim powinno się zawrzeć zasady tego zarządzenia np. okres obowiazywania tego zastepstwa... wiec zamiast pisać nowe porozumienie to można zostawić stare i wprowadzić taki aneks do niego