USAMODZIELNIENIE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 wrz 2010, 23:03

WITAM!! Jestem w rodzinie zastepczej od 18 lat Jestem objeta programem USAMODZIELNIENIA!! Chodzilam do szkoly dostawalam pieniadze na kontynuowanie nauki! teraz jednak chce zrezygnowac totalnie z OPIEKI SPOLECZNEJ i isc do pracy CZY NALZEY MI SIE JAKAS ODPRAWKA NA USAMODZIELNIENIE???
~CZARNA

Napisano: 06 wrz 2010, 10:28

Witam, należy Ci się jeszcze pomoc rzeczowa na zagospodarowanie czyli wyposażenie mieszkania, podniesienie kwalifikacji itp. na przyznaną pomoc rzeczowa musisz przedstawić faktury w PCPR. Następnie pomoc pieniężnana usamodzielnienie ok 6tyś.
Jeżeli Twoje plany są inne niż te które opisane zostały w programie usamodzielnienia, to musisz wspólnie z opiekunem usamodzielnienia sporządzić aneks do tego programu i umieścić w nim zmiany-aktualne plany i złożyć wnioski do PCPR o przyznanie pomocy pieniężnej i rzeczowowej.
~Kaśka

Napisano: 07 wrz 2010, 14:15

Aha a ile czasu od rezgnacji bede czekac na te pieniadze?? I napewno mi sie nalzea? I jak dostane je to juz nie bede mogla wrocic tam? A wlasnie co do mieszkania? To musze miec swoje? Czy u rodziny zastepczej jak nadal mieszkam to moge saobie tam remont przeprowadzic?
~CZARNA

Napisano: 03 sie 2012, 3:30

MAM TAKOM SPRAWE BYLEM 14 LAT W RODZINIE ZA STEPCZEJ I 6 MIESECY PLACUWCE CZY TO PRAWDA ZE MI SIE NA LEZY TYLKO 4000 ZLNA MEBLE 100 ZL NA REMOT MIESZKANIA CZY COS JESZCZE
~DAMIAN

Napisano: 03 sie 2012, 11:36

~CZARNA świetnie się usamodzielniasz - remont u rodziny zastępczej będziesz robić :)
Nawiasem mówiąc zawsze można zrobić remont u rodziny zastępczej, a potem zabrać sobie ten remont ze sobą do swojego mieszkania :)
Z góry przepraszam za prześmiewczość ale jakoś nie umiałem się powstrzymać :)
~ale jaja

Napisano: 04 sie 2012, 18:43

Należy się i należy się......
Damian Tobie należy się jeszcze pójść do szkoły i dokształcić, bo chłopie błąd na błędzie.
~Wera

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x