WITAM!! Jestem w rodzinie zastepczej od 18 lat Jestem objeta programem USAMODZIELNIENIA!! Chodzilam do szkoly dostawalam pieniadze na kontynuowanie nauki! teraz jednak chce zrezygnowac totalnie z OPIEKI SPOLECZNEJ i isc do pracy CZY NALZEY MI SIE JAKAS ODPRAWKA NA USAMODZIELNIENIE???
Witam, należy Ci się jeszcze pomoc rzeczowa na zagospodarowanie czyli wyposażenie mieszkania, podniesienie kwalifikacji itp. na przyznaną pomoc rzeczowa musisz przedstawić faktury w PCPR. Następnie pomoc pieniężnana usamodzielnienie ok 6tyś.
Jeżeli Twoje plany są inne niż te które opisane zostały w programie usamodzielnienia, to musisz wspólnie z opiekunem usamodzielnienia sporządzić aneks do tego programu i umieścić w nim zmiany-aktualne plany i złożyć wnioski do PCPR o przyznanie pomocy pieniężnej i rzeczowowej.
Aha a ile czasu od rezgnacji bede czekac na te pieniadze?? I napewno mi sie nalzea? I jak dostane je to juz nie bede mogla wrocic tam? A wlasnie co do mieszkania? To musze miec swoje? Czy u rodziny zastepczej jak nadal mieszkam to moge saobie tam remont przeprowadzic?
MAM TAKOM SPRAWE BYLEM 14 LAT W RODZINIE ZA STEPCZEJ I 6 MIESECY PLACUWCE CZY TO PRAWDA ZE MI SIE NA LEZY TYLKO 4000 ZLNA MEBLE 100 ZL NA REMOT MIESZKANIA CZY COS JESZCZE
~CZARNA świetnie się usamodzielniasz - remont u rodziny zastępczej będziesz robić
Nawiasem mówiąc zawsze można zrobić remont u rodziny zastępczej, a potem zabrać sobie ten remont ze sobą do swojego mieszkania
Z góry przepraszam za prześmiewczość ale jakoś nie umiałem się powstrzymać