x kimkolwiek jesteś człowieczku mizerny .. każdej, normalnej matce zależy na dobru dziecka. Żadna normalna, nie narażała by własnego dziecka, tym bardziej tak chorego na takie niedogodności. A o moje zrozumienie biedy innych bądź spokojny.... jakoś daję radę.
Żyję w wolnym kraju i mam prawo do własnego zdania na każdy temat. Nawet na ten, który mnie nie dotyczy. A jeżeli to moje zdanie ci się nie podoba, cóż - jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
A czego jeśli nie gó.na można sie spodziewac teraz. Cos co jest tworzone pod dyktando rodziców, którzy nie chcą wspólnej ustawy z opiekunami dorosłych niepełnosprawnych, a dla siebie nie chcą róznicowania kwoty niewiele sie bedzie różniło od tego co jest obecnie. Czego z resztą mozna sie spodziwac po czyms co sie tworzy cichaczem, za plecami wykluczonych opiekunów i na potrzeby czego zawzięcie okłamuje sie opinię publiczną.
A premierowi, temu rzadowi idzie bardzo dobrze spełnianie swoich obietnic, ale kosztem innych, kosztem ludzi w gorszych stanach niz jest wiele dzieci i juz nie dzieci niepełnosprawnych.
Na kim teraz dokona eutanacji?
Czy kiedy nie było podziałów ktoś sobie skakał do gardeł. Ale jesli na siłe róznicuje się opiekunów nieracjonalnie, jednych się faworyzuje kosztem drugiej dyskryminowanej grupy, to i powstają niesmaki.
matko ile to nienawiści aż strach się bać, mam dwoje zdrowych dzieci też nie jeżdżą na darmowe kolonie czy nie dostają stypendium ale i tak bym się nie zamieniła na te parę groszy i te ich \"przywileje\".
Gdyby przede mną nie stała koniecznośc sprawowania opieki nad osobą całkowicie niesamodzielną, z powodu której nie jestem w stanie zarobić na swoje zdrowe dzieci, i przez to nie jestem w stanie swojemu dziecku zapewnić normalnych warunków do nauki i wypoczynku, to tez nie ruszało by mnie tych parę groszy i inne przywileje.