Premier powiedział ze o 18 dzisiaj powie cos w tej sprawie....ale nic nie obiecał....jeżeli teraz da tym krzykaczą na zawołanie podwyżkę to każda grupa ktora chce coś ugrać zacznie okupywać sejm...zaznaczył wyraźnie że podwyżka od roku 2015
\"Tu się mylisz moje dziecko jest pod respiratorem a w rodzinie mam babcie leżącą z alzhaimerem którą się opiekuje teściowa więc nie licytuj się ze mną, mniej czasu na forum tylko zakasać rękawy brać się do roboty a nie czekać aż coś skapnie\"
W sumie to pisać, że się ma dziecko chore w najciezszym stanie to każdy może. Ale powinnaś sie cieszyć, że chociaz lezą spokojnie,a w szczególnosci babcia z alzheimerem, bo moja mama ani nie lezy, ani nie siedzi spokojnie I nie mam nic przeciwko, zeby wywiad nawet na okrągło to sprawdzał, a tym bardziej nocą.
mam nadzieję, że Rząd nie wycofa się z punktowania niepełnosprawności, moim zdaniem już dawno wysokość świadczenia powinna być uzależniona od stopnia w jakim taka osoba wymaga opieki; nie wiem czego boją się rodzice dzieci niepełnosprawnych, którzy tak bardzo są przeciwni temu różnicowaniu? w końcu ma to służyć temu, aby najwyższe świadczenie otrzymywały osoby, które sprawują opiekę w największym zakresie...
mam wujka i ciocię
wujek ma niedowład kończyn prawostronny po wypadku samochodowym
w chyba każdej kości śruby,
od 15lat żyją z jego renty 800 zł netto
ciotka nie mogła podjać sie zatrudnienia bo jej obecnosc przy nim to koniecznosc, gdyz codziennie czynnosci nie mowiac o poruszaniu sprawiaja mu orgomne trudnosci
teraz ciotka walczy z nowotworem , mimo ze sama wymaga opieki, gdyz z dnia na dzien jest coraz słabsza to musi pomoc takze jemu
maja 8 letnia córke
az żal sie na nich patrzy
cioci nie mogła miec SP bo odmowa żona na męża
ciocia nie mogła miec SZO bo nie zrezygnowała z zatrudnienia
a teraz sama ma stopien znaczny
trzy osoby mieszkaja w miescie
z czego kupic leki ?
jak puscic dziecko do szkoły, za co ubrac
ich sasiadka , mloda dziewczyna ma lat 23 , nadal jest na utrzymaniu rodzicow , podczas przepisów przed wprowadzeniem SZO , miala od 2010 SP na babcie bo osiwadczyła ze nie podejmuje pracy aby sie nia opiekowac
nagle wszytskie wnuki przypomniały sobie o dziadkach
ahh cudownie
tylko ze wczesniej temu staremu dziadkowi czy babci nawet szklanki wody nie podali
lataja po dyskotekach, spia do 13.00 bo zmeczeni
a babcia jeszcze kryje takiego wnuka czy wnuczke
podczas gdy moja ciocia nie moze miec swiadczenia
i nie skarzy sie a z zacisnietymi zebami opiekuje sie mezem od tylu lat
to przykre ze mija życie które ma sie tylko jedno i człowiek musi je przezyc tak a nie inaczej
dlatego powtarzam raz jeszcze
skala jest potrzebna bo nie mozemy wrzucac wszytskich do jednego worka
przyszła do mnie do biura dnia pewnego babcia
stoi i pyta ze chcialaby takie pieniadze za opieke dla corki
ja sie pytam Pani sie opiekuje córka ?
nie nie ona mna !
hmmmm
a pytam a co Pani tam ma w tych torbach i tak dzwiga
aaaaa Pani kochana byłam w miesice poleciałam do carrefour
potem netto, zaszłam do drugiej córki, odebrałam wnuka z przedszkola, potem jeszzce ogladałam kwiatki i wrociłam autobusem o 13.00 zajechałam jeszzce tu i pedze do domu aby obiad gotowa
przepraszam a Pani ma w ogole stopien znaczny ????pytam
tak mam
i moja corka przyzjezdza do mnie w weekendy umuje mi okna, zrobi zakupy, czasami popieli w ogrodku choc wole to robic sama
no ale wie Pani siedzi biedna juz od 4 latach bez pracy
to niech sobie bierzez te kase jak daja i sie nalezy
i takie gadanie
potem piekne dokumenty skłądaja , osiwadczaja slicznie co robia i piszą epopeje
a njaczesciej jak odrazy z marszu zapytam
a na czym Pani/Pana opieka nad matka polega ?
to odpowiadaja robie WSZYSTKO
a ja na to ohohho
to co to jest wszystko ???
HMMMMMM.... dłuuuga cisza
noo sprzatam i iiiiiii i gotuje koniec kropka.
krew sie zalewa jak ktos mowi ze opiekuje sie matka od kilku lat a nawet nie wie na co matka choruje i jakie leki matce podaje
a ja mam propozycję.
Może to my, pracownicy na co dzień pracujący z ustawą zapełnimy skrzynki mailowe ministerstwa właśnie tymi naszymi wątpliwościami, przytaczając miedzy innymi przykłady z naszej pracy. Może zobaczą, ze nie wszystkie ZNACZNE to znaczne, że nie wszystkie dzieci z 7 i 8 na tak wymagają całodobowej opieki i powrócą do pomysłu skali.
Uprzedzając komentarze x, xx, xxx, xxxx i innych x - nie będę się gonić, walić czy inne takie. Aaaa i nie wsadzę mordy w kubeł
Kati tak ja wszystko rozumiem ale taka osoba która nie ma stycznosci z człowiekiem niepełnosprawnym nie powinna nic mówic to trzeba przeżyc.Kati tyle bo zbyt Cie cenie.