Uwaga po raz kolejny poucza mops - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 7 z 13    [ Posty: 126 ]

Napisano: 26 lut 2014, 20:30

\"Humanum errare est\"...
Pozwolisz ze jak każdy pracownik, pracownicy socjalni bedą sie mylić w takim zakresie w jakim wykonują obowiązki. Skoro pracuja na materiale ludzkim to myla sie w sprawach klientów.
Przypominam ze Przysięgi hipokratesa nikt z nich nie składał...
I proszę nie myl poetyckich metafor ze swoimi pełnymi zadęcia frazesami...
~Adamobojca

Napisano: 26 lut 2014, 21:08

Adamobójca

Przewrotnie powiem, iż jedyna słuszna teza twojego postu- z którą się notabene zgadzam - to ta- iż ( cytuję..).. pracownik socjalny podejmuje działanie wtedy gdy posiada wiedzę i informacje. Ok- ujmę to stwierdzenie w ten sposób a mianowicie -Wiedzy i informacji zatem nie posiadacie...w całym tego słowa znaczeniu ( i to was w zasadzie broni- choć to argument wstydliwy)- no chyba, że tę faktycznie z czasów bardzo odległych-a ta już dawno nie powinna funkcjonować - ponieważ nijak się ma do obecnych realiów, wymagań i oczekiwań społecznych . I tu Adam wspomniał tzw. Starą , wygodną dla was szkołę. Wasza postawa ( nawiązując do \" Uwaga\") to powód dzisiejszej, Waszej - bo nie mojej Pomocy Społecznej. Rutyna, pasywność, sztywność niemal schizofreniczna, liczne błędy, niedociągnięcia..czyli w efekcie rzesza uzależnionych od zasiłków.. niepotrzebnych tragedii ludzkich ( tych znanych z Mediów )
Nie chce wam się tych ludzi motywować, kierować do psychologów, terapeutów - wspomagać ..-od tak ..po prostu- czyli przeciwdziałać. I to jest Żenada.

I macie takich durniów jak wyżej typu: ops, he, i Bóg wie kto jeszcze ,którzy zaprzeczają temu , iż praca socjalna opiera się na intuicji, kreatywności ..o czym pisze Adam. Myślenie przyczynowo- skutkowe - szwankuje widocznie u was od urodzenia. I niech by tak było, wasz problem osobisty - ale w zawodzie prac. socjalnego ta dysfunkcja jest niedopuszczalna- stąd MPiPS- naciska na zmiany.Innego powodu nie ma.
Wielka szkoda - że zajmujecie miejsca w OPS- a ktoś z takim spojrzeniem na pracę socjalną, pomysłem i przygotowaniem jak Adam jej nie ma. Mam nadzieję - że Zmiany to zweryfikują - i on tę pracę będzie miał. Mam nadzieję.
~emilka

Napisano: 26 lut 2014, 21:15

macie takich durniów jak ...
miałaś wpisać siebie. Zapomniałaś?
~he

Napisano: 26 lut 2014, 21:26

a nie jak wciąż powtarzasz \"od tak\" Wagarowało się na zajęciach z polskiego?
Emilka założyła czerwony krawat i wsiadła na traktor. Nie matura lecz chęć szczera zrobiła z niej pomagiera.
~ ot tak

Napisano: 26 lut 2014, 21:32

Nie dyplom prywatnej szkółki lecz odpowiednie cechy uczynią z ciebie dobrego socjalnego.

Do tej roboty nie trzeba studiów.
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 21:45

ot tak ..
przejrzyj wszystkie posty -w górę i w dół ..poszukaj błędów, literówek, pomyłek , sryłek.. i czego chcesz ... --to cię dowartościuje - niczego innego nie potrafisz robić.
~emilka

Napisano: 26 lut 2014, 21:48

Poloniści się kurna znaleźli. A pomagać nie ma komu.

Nie podobało mi się że w reportażu socjalne były takie py.skate.
Kuleje komunikacja z mediami w dalszym ciągu.
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 21:50

ps.
\"cię\" napisałam z małej litery - bo tak mi się podobało..tak samo robię w sms czy e- mail..
~emilka

Napisano: 26 lut 2014, 21:54

Emilko jeśli już mowa o języku to ja uważam że takie np. gg czy sms rządzi się swoimi prawami. Ja akurat lubię pisać bez polskich znaków (ę, ą, ł itp).
W sieci emocje wyrażają emoty.
Ważne jednak by nie zapomnieć jak to powinno wyglądać w pismach urzędowych;)
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 21:55

Dobra opona, dobra chrum, chrum... ;)
~Konkurent

Strona 7 z 13    [ Posty: 126 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x