wniosek - dodatek energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 18 z 38    [ Posty: 377 ]

Napisano: 22 lis 2013, 13:10

tu nikt nadgorliwy nie jest...trochę chęci i zainteresowania...bo cóż, trzeba to niestety zrobić.A jeżeli Ty nie chcesz...przecież nie musisz...czekaj na rozporządzenie ;)
~:)

Napisano: 22 lis 2013, 13:11

~Jaga - a czy gdzieś w ustawie o zmianie ustawy -Prawo energetyczne ..., przy art. mówiących o D.E. jest odniesienie, że właściwy minister wyda stosowne rozporządzenie w sprawie stosowanych druków wniosków i druków zapotrzebowań ???
Nie pisz więc o nadgorliwości, tym bardziej, że do 01.01.2014 coraz bliżej.
~ToJa ~~

Napisano: 22 lis 2013, 13:16

też dołączę się z prośbą o wniosek i wyliczenie zapotrzebowania jeśli takowe posiadasz. Z góry dziękuję [email protected]
~dorota

Napisano: 22 lis 2013, 14:02

wnioski o DM złożone w czerwcu dodatek przyznany od lipca, czyli kolejny dodatek będzie składany w grudniu na styczeń...

oczywiście że to są dane oderwane od rzeczywistości... bo wcale nie musi składać w tym samym czasie jak wniosek o dodatek mieszkaniowy ale jakoś trzeba wyliczyć...
ja sobie przyjęłam taką metodę... no ale dodałam pozycję na zapas...
~gorzatka

Napisano: 22 lis 2013, 14:15

wysłane osobom ze strony 7
~gorzatka

Napisano: 22 lis 2013, 14:19

ToJa pierwszego to my i nasi interesanci jeszce kaca będą leczyć a więc bez paniki ....... pragnę dodać że w myśl KPA wnioskiem może być zwykłe podanko że ja ... zamieszkały... proszę o przyznanie mi DE ..... a następnie my w procesie postępowania administracyjnego które może trwać 30 dni prosimy o uzupełnienie takowego wniosku o brakujące nam dokumenty.. a więc twierdzenie Jagi nie jest bezpodstawne ;)
~małe ww

Napisano: 22 lis 2013, 14:29

wniosek złożony w lipcu...dodatek do stycznia
wniosek złozony w sierpniu...dodatek do lutego
wniosek złożony we wrześniu...dodatek do marca
wniosek złozony w październiku...dodatek do kwietnia
wniosek złozony w listopadzie...dodatek do maja
wniosek złożony w grudniu...dodatek do czerwca...te osoby teoretycznie mogą przyjsc w styczniu po dodatek energetyczny?bo bede mieli w miesiacach styczen.luty,marzec dodatek energetyczny, nie powiedziane,ze od tych miesiecy musza miec przyznany....i kwestia tego...na ile miesiecy przyznajemy ten dodatek,bo ja juz nie wiem...

Napisano: 22 lis 2013, 14:52

napisała do mnie [email protected]... ,
że otrzymali druki z urzędu wojewódzkiego,
niestety nie wiem jakie to województwo...

w druku nie ma żadnych wyliczeń i tabelek,

w kwocie.....
słownie......

bardzo uproszczone, więc druk który wam wysłałam ewentualnie może być pomocny tylko przy wyliczeniu kwoty dotacji,

dajcie znać czy ktoś też dostał druk z urzędu wojewódzkiego,
zwłaszcza czy ktoś z województwa kujawsko - pomorskiego
dostał taki druk...
~gorzatka

Napisano: 22 lis 2013, 15:11

no tak... faktycznie ... generalnie wszyscy mogą złożyć wniosek którzy mają przynany dodatek...

może faktycznie tak własnie zrobie...
wtedy już nie będę pozycji na zapas wpisywała,
ewentualnie całą kwotę na rok dostanę w I kwartale,
wiedząc z jakim opóżnieniem UW przesyła dotację to wcale nie było by takie głupie...

generalnie ja przyjęłam że nie nie zlecą się odtazu po DE, pewnie złożą wniosek wtedy gdy im powiem przy składaniu DM, dlatego mój pomysł bazuje na wnioskach o DM składanych.. nie decyzjach DM obowiązujących ,

pewenie kilku się znajdzie wyrywnych ...

bynajmniej temat do przemyślenia...
tajemnicze ~~... dziękuję za sugeste...
przeliczę dotację zgodnie z Twoją propozycją...
wyjdzie jeszcze raz tyle...
~gorzatka

Napisano: 22 lis 2013, 15:15

to ja....malgosiak11 ;)

Strona 18 z 38    [ Posty: 377 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x