Witam. Obecnie kończę trzeci rok studiów licencjackich ze specjalnością pracy socjalnej. Po ukończeniu tej szkoły nie chcę wybierać się jeszcze na magisterkę czy to oznacza, że jeśli do 2013r nie będę miała mgr nie moge zostac pracownikiem socjalnym?
a co jeśli pracownik socjalny szkodzi swojemu podopiecznemu?
znam przypadek że dziewczynie z II grupą inwalidzką zabrali zasiłek stały? pobierała dodatek mieszkaniowy ale nie dostawała na rękę tylko miasto przelewało na konto zarządcy budynku.
Różnicę też nie płaciła bo nie miała z czego , ale miała alimenty i rodzinne i dziecko . Podzielone na dwie osoby wychodziło że przekracza próg dochodowy i koniec , zabrali jej zasiłek.
Dziewczyna nie może podjąć pracy bo stan zdrowia jej nie pozwala i żaden lekarz nie podpisz jej papierów że jest zdrowa i może wykonywać jakąkolwiek pracę?
Ta osoba jest w trudnym położeniu ale nie pójdzie po raz kolejny do tego samego pracownika i nie poprosi o pomoc bo i tak nic jej się nie należy. Pracownica OPS jest osobą nie wyrozumiałą , arogancką i bezczelną , rozmawiałam z nią w sprawie mojej znajomej. Ona na to że nic nie poradzi są kryteria i już , ustawa o pomocy społecznej jest nie do przyjęcia . to jest skandal aby kobieta chora z dzieckiem nie miała żadnych praw i ni jej się nie należało. OPS to banda -beton . Biorą pieniądze ale nic poza tym , ciężko pracują żart !
a co jeśli pracownik socjalny szkodzi swojemu podopiecznemu?
znam przypadek że dziewczynie z II grupą inwalidzką zabrali zasiłek stały? pobierała dodatek mieszkaniowy ale nie dostawała na rękę tylko miasto przelewało na konto zarządcy budynku.
Różnicę też nie płaciła bo nie miała z czego , ale miała alimenty i rodzinne i dziecko . Podzielone na dwie osoby wychodziło że przekracza próg dochodowy i koniec , zabrali jej zasiłek.
Dziewczyna nie może podjąć pracy bo stan zdrowia jej nie pozwala i żaden lekarz nie podpisze jej papierów że jest zdrowa i może wykonywać jakąkolwiek pracę?
Ta osoba jest w trudnym położeniu ale nie pójdzie po raz kolejny do tego samego pracownika i nie poprosi o pomoc bo i tak nic jej się nie należy. Pracownica OPS jest osobą nie wyrozumiałą , arogancką i bezczelną , rozmawiałam z nią w sprawie mojej znajomej. Ona na to że nic nie poradzi są kryteria i już , ustawa o pomocy społecznej jest nie do przyjęcia . to jest skandal aby kobieta chora z dzieckiem nie miała żadnych praw i nic jej się nie należało. OPS to banda -beton . Biorą pieniądze ale nic poza tym , ciężko pracują żart ! Moja koleżanka nie ma co jeść , żebra po ludziach a opieka umywa ręcę. Pracownicy socjalni mają w nosie co się dzieje , są wypaleni zawodowo i uczuciowo ;żadnej empatii nie widziałam . To jest wstyd jak można tak ludzi traktować i jeszcze szkodzić biednym osobą? wstydzę się za naszą OPIEKĘ SPOŁECZNĄ I ZA TĄ POLSKĘ w której przyszło nam tylko umierać z głodu , obojętności i rozpaczy .Ustawa jest chyba dla bydła ale nie dla ludzi .
W 1999r ukończyłam studia na Uniwersytecie w Białymstoku na kierunku pedagogika spejalność opiekuńczo - wychowawcza, nigdy nie pracowałam na stanowisku pracownika socjalnego. Czy moglabym pracować w Szpitalu Psychiatrycznym na ww stanowisku?
Mam takie pytanko. Czy mając ukończone studia I stopnia z pracy socjalnej nie jest to jednoznaczne z tym że mam tytuł specjalista pracy socjalnej. Bo wiecie specjalizacja I stopnia trwa 1 rok, studia 3 lata. Chodzi mi o to czy po moich studiach mogę robić specjalizacje II stopnia czy jeszcze I stopnia. Czy sa jakieś przepisy regulujące to?
Witajcie
Czy ktoś wie gdzie się odbywają studia 2 stopnia praca socjalna? A może jakieś policealne praca socjalna ? tak abym mogła podjąć pracę po tym kierunku na stanowisku praca socjalna
Musze pilnie je zacząć a nie mogę znaleźć uczelni, która je organizuje. Dzięki
studia magisterskie na kierunku praca socjalna sa we Wrocławiu w Dolnośląskiej Szkole Wyższej i w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP - Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach, licencjacka praca socjalna jest też w tych uczelniach no i w kolegiach pracowników socjalnych w całej Polsce....
A co teraz uzyskuje się po Kolegium Pracowników Służb Społecznych? Jedynie dyplom, który pozwala na podjęcie pracy w zawodzie. Bez licencjatu, bez wykształcenia. Czy to aby nie przekształca się w szkołę policealną? O.o Niby \"studia\" lecz nie studia... I kto przyjmie teraz do pracy osobę po Kolegium, z wykształceniem średnim...