wykształcenie pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 6 z 6    [ Posty: 60 ]

Napisano: 06 gru 2013, 19:18

No właśnie jaką mamy motywację do pracy? Zgadzam się, jasno określić sprawy wynagrodzeń i awansów. Nie będzie wtedy, ze to kuzynka, żona burmistrza-osoba nietykalna, może nie podwyższać kwalifikacji i bo tak ma dobre pobory i wszyscy jej \"czapkują\".
~Aleksandra

Napisano: 26 sty 2016, 20:36

Witam. Od niedawna pracuję w zawodzie pracownika socjalnego w GOPS. Mam ukończone studia I stopnia na kierunku praca socjalna. Chciałabym podwyższać swoje kwalifikacje i zrobić studia magisterskie niestety nie wiem co wybrać.:( Czy osoby pracujące dłużej w tym zawodzie, mające doświadczenie mogły by poradzić mi co warto skończyć by utrzymać pracę? Czy nadal iść w prace socjalną czy może zrobić coś z innej dziedziny?
ps2016
Praktykant
Od: 26 sty 2016, 20:22
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2016, 14:11

https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczn ... ocjalnego/ wszystko na temat kwalifikacji pracownika socjalnego
socjalka
Referent
Od: 26 sty 2016, 13:57
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2016, 15:50

do Agi w sprawie specjalizacji II stopnia. Egzamin jest trudny. W komisji wykladowcy z 2 roznych uczelni: Lublin i Warszawa, pracownik Instytutu. W sumie byly 3 osoby. Jedno pytanie dotyczy projektu. Pytają najcześciej o słabe punkty. U mnie np. była to promocja projektu, która kulala. Wiedzialam o tym, wyjasnilam dlaczego i sie wybronilam. Drugie i trzecie pytanie dot. wiedzy ze szkolenia. Jest czas na przygotowanie sie. Wchodzi sie wedlug wybranej przez siebie kolejnosci. Radze wejsc na poczatku. Nie czekac bo atmosfera jest nerwowa, napieta a stres sie udziela. Jedna z nas zaczela panikowac, plakac. Duzo osob nie przyjechalo w ogole na egzamin. Obawy ich pokonaly. No i na koniec .... 1/3 z grupy przemocowej oblala, z mojej grupy praca z rodzina z probl opiek-wychow. zdali wszyscy :))) Egzaminatorzy mieli dosc niesympatyczne miny ale moze lepiej nie oceniac po tym innych. Ja zdalam i ciesze sie, ze mam to za soba. Po egzaminie powiedzialam "nigdy wiecej". Juz tesknie za jakims szkoleniem :) i tym stresem. Powodzenia!!
beeaa

Napisano: 30 sty 2016, 14:05

mam pytanie. czy jeśli uzyskałam w 2007 r. licencjat z socjologii specjalność socjologia gospodarki czyli to nie ma nic wspólnego z pracą socjalną to czy żeby uzyskać uprawnienia do zawodu pracownika socjalnego wystarczy że ukończę studia magisterskie na kierunku praca socjalna czy powinnam zrobić wcześniej licencjat na tym kierunku? proszę o odp bo mam mętlik w głowie :?
Gość

Napisano: 30 sty 2016, 15:58

to wróć na hp wklejki robić - tam nie masz mętlika :lol:
do Gościa

Napisano: 30 sty 2016, 21:45

Jak masz skończony licencjat z socjologii, nie ma problemu abyś zrobił dwuletnią magisterkę z pracy socjalnej. Przyjmują wszystkich jak leci. Będziesz miał ewentualnie różnice programowe do zrobienia. To jest góra 3 przedmioty.
Uczelnie walczą o studentów, więc próbuj.
inneczka

Napisano: 31 sty 2016, 21:00

Do" gosc" możesz zrobić studia mgr o kierunku praca socjalna ale będziesz musiała nadrobić wszystkie różnice programowe tzn. przedmioty które nie były ujęte na twoim kierunku zgodnie z ustawą o pomocy społecznej. Tak było u nas na uczelni.Powodzenia. :lol:
AleksandraXX

Napisano: 24 sty 2017, 16:07

Słuchajcie A jak to jest z osobami po Kolegium mającymi tylko 1 stopień specjalizacji mam brać ich wykształcenie jako wyższe ? Czy wyższe niepełne co ma do tego 2 stopień ?
zapytaj

Napisano: 25 sty 2017, 11:18

po kolegium nie mają wyższego tylko średnie, no i jak piszesz zrobioną specjalizację I stopnia, mogą zrobić specjalizację II stopnia, ale nadal nie będzie to wykształceniem wyższym
Agniecha2
Starszy referent
Od: 22 mar 2016, 16:54
Zajmuję się:

Strona 6 z 6    [ Posty: 60 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem