wynagrodz.komisji - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 03 lip 2009, 18:34

Bronka o jakich zmianach mówiłas? u nas są umowy zlecenia ale o ryczałtowej zapłacie nie słyszalam...
~Beata :)

Napisano: 06 lip 2009, 12:15

członkom GKRPA przysługuje wynagrodzenie, którego podstawą prawną jest akt powołania przez wójta/burmistrza/prezydenta. Wynagrodzenie nie jest tożsame z pojęciem diety. Otrzymywane przez członków komisji należności są przychodami podlegającymi opodatkowaniu na podst. art. 13 pkt 5 ustawy opodatku dochodowym od osób fizycznych. Wynagrodzenia należy klasyfikować w par. 4170 - Wynagrodzenia bezosobowe wypłacane osobom fizycznym za udział w komisjach.
~ewcia

Napisano: 06 lip 2009, 17:16

ewcia - co jest u Was podstawą do wypłat wynagrodzeń za posiedzenia? Umowa zlecenie?
~Beata

Napisano: 07 lip 2009, 11:57

umów nie należy zawierać! Tak mówią specjaliści od tego rodzaju wydatków na wszystkich szkoleniach. U nas podstawą jest zarządzenie wójta o powołaniu do komisji + podpis na liście obecności na posiedzeniu komisji, potwierdzenie kontroli punktów sprzedaży, zestawienie dyżurów w Punkcie Konsultacyjnym (jeżeli dyżuruje członek komisji, bo inni specjaliści mają umowę).
~ewcia

Napisano: 08 lip 2009, 13:11

A jak z wynagrodzeniem do 200 zł czy liczyć KUP?
~www

Napisano: 08 lip 2009, 14:57

to pytanie do księgowej, przykro mi, ja nią nie jestem:)
~ewcia

Napisano: 16 lip 2009, 23:48

wynagrodzenia komisji bez składek- na podstawie listy i uchwały
~goya

Napisano: 17 lip 2009, 22:44

dokładnie tak jak pisze goya
~ewcia

Napisano: 05 lut 2010, 10:28

Dostaliśmy opinię prawnika że składki zus mają być protrącane na zasadach ogólnych. Ale kto jest pracownikiem własnym? Pracownik OPS w którym jest to \"ksiegowo osadzone\", czy pracownik Urzedu bo Burmistrz powołuje ?
Mam w Komisji i takich i takich pracowników. Za kogo powinny być pełne składki ZUS?
~Iza

Napisano: 11 kwie 2010, 21:00

za nikogo, bo członkowie są powołani a tu sie nie liczy składek
~Agniecha

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x