Wypalenie zawodowe - HYdE PaRK

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 02 cze 2015, 13:27

no nie - wszystko ale to wszystko bierze się z KOSMOSU a jak nie to do PASTAFARIANÓW
odp.teoretyczna

Napisano: 02 cze 2015, 13:32

Emilka. Bajdurzenie psychologów oderwane od rzeczywistości (polskiej, bo podręcznik był z USA):
"mam pomyśleć o wykształceniu dodatkowym, tak żeby po 10 latach zmienić pracę, no coś innego bo tu w końcu się spalę"

Poza tym masz bardzo małą wiedzę o piwie :D
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2015, 13:46

Elmer - dobrze nasączony się nie wypali. Piwo to trucizna. Niszczy trzustkę i wątrobę. Ja ostatnio preferuję "księżycówkę". Znalazłem dostawcę, co lampę naftową można byłoby opalać jego towarem. Zaprawiam palonym cukrem i częstuję niczym lekarstwem. Setka ugina w kolanach. Jak przedawkować, to następnego dnia oprócz potów i wzmożonego pragnienia nic nie dolega. 10 zł za pół litra, a ile relaksu.
betonowy

Napisano: 02 cze 2015, 13:48

eee..tam - nie tworzę dodatkowych fakultetów tylko po to żeby zapobiec wypaleniu zawodowemu. Nieporozumienie.
Nie wypalisz się zawodowo jeśli:
-posiadasz predyspozycje do zawodu który wykonujesz
- posiadasz dystans do pracy, jej problemów...
- odnosisz sukcesy w pracy, jesteś motywowany przez pracodawcę..
- sam potrafisz o tym mówić, o swoich sukcesach, dostrzegać pozytywy pracy
w sprawach mocno obciążających emocjonalnie ( dylematy wyborów, konflikty wartości - to wypala najbardziej ) np :pracownik/klient - najlepiej korzystać z kodeksu etyki zawodowej.. i tyle.
A co mają powiedzieć lekarze? obwiniać się za każdą śmierć? już dawno wypalili by się zawodowo.
Emilka.

Napisano: 02 cze 2015, 13:50

a co do piwa.
Moja wiedza jest wystarczająca. Poparta praktyką.Lubię piwo bardzo, aż nie przystoi kobiecie.
Emilka.

Napisano: 02 cze 2015, 13:54

Nie lubię ludzi czepiających się avatarów (obrazków)...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 cze 2015, 13:55

Emilka. jak to co ma zrobić lekarz? Żeby się nie wypalić zawodowo co 10 lat zmieniać zawód. Raz lekarzem, raz operatorem koparki :D

Piwo jest dobre na wszystko.

Betonowy - piwo nic nie robi wątrobie. To alkohol a nie piwo. Wystarczy pić z umiarem. Piwo nie służy do upijania się.
Bimber lubię, ale dobry
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2015, 13:59

Elmer pisze:Bimber lubię, ale dobry
Taki z kolumny ratyfikacyjnej leżakowany w beczce dębowej aż sam sobie smaku narobiłem :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 cze 2015, 13:59

Też miałem kiedyś wątpliwą przyjemność uczestniczenia w szkoleniu z psycholożką. Sam sobie jestem najlepszym terapeutą. Wlazło to to do sali i bajdurzy. Wyszło, że wszelkimi problemami powinniśmy biegać na terapie do psychiatrów, psychologów, bo sami sobie nie poradzimy. Większość tych psychologów od siedmiu boleści pousadzanych przez starostów i kolesi jakby wywalił na zbitą twarz to nawet przy zamiataniu ulic by roboty nie znaleźli. Są oni dla ludzi słabych i uczą dalszej bezradności i uzależnienia od siebie. Stworzono z nich religię konkurencyjną do katolicyzmu, tylko, że ich wyznanie nawet na tle wpajanej przez księży mentalności jest koślawe. Ksiądz powie- powiedz wszystko, nie pytaj, podporządkuj się, wierz bezwarunkowo, a będzie ci z nami dobrze. I większości ludzi jest dobrze. Psycholożka uzależni od siebie.
betonowy

Napisano: 02 cze 2015, 14:00

betonowy . 10 zł za pól litra. Ludzie !to wartość spryskiwacza do szyb. I chwalisz wyrób ? Hmm. No nie wiem. Ryzyko.
Emilka.

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x