wyrównanie świadczenia piel. otrzymam? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 10    [ Posty: 99 ]

Napisano: 13 mar 2014, 19:48

Adam otrzymasz wyrównanie, straciłeś prawa nabyte decyzją i dzięki wyrokowi TK odzyskasz
~Kati

Napisano: 13 mar 2014, 19:53

dziękuje, i mimo że KRUS tak jak pisałem będe dalej pobierał?
~Adam

Napisano: 13 mar 2014, 19:58

jedynym warunkiem otrzymania wyrównania jest opieka w tym okresie, jeżeli krus nie był przeszkodą w otrzymaniu śp przed lipcem 2013 to teraz też nie będzie
~Kati

Napisano: 13 mar 2014, 20:33

Wyrównanie to ja bym też wypłacił tak czy inaczej - prawo nabyte to prawo nabyte. Tylko ~Zibi mąci, że \'tylko i wyłącznie\' zła wola, złych ludzi więc wyjaśniłem, że nie tylko i wcale nie wyłącznie. Sprawa nie jest jednoznaczna od początku. Dzięki Bogu w nowym projekcie (tym na 2015) to jest w końcu ogarnięte - jeśli w tym kształcie wejdzie ofc.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2014, 21:11

Doczekaliśmy się mądrych słów z ust Iks ,Kati zawsze stała po stronie wykluczonych i do nich dołączył zasadniczy i konserwatywny Iks .Wielkie dzięki
~wykluczona opiekunka

Napisano: 13 mar 2014, 21:17

zibi nie mąci tylko mówi prawdę.
~ewelina

Napisano: 13 mar 2014, 22:14

Wielkie dzięki.

No proszę, ale jak się prześledzi moje posty to też nie jest do końca tak, że ja byłem czy jestem przeciwko. Ja po prostu realizuję przepisy jakie by nie były - te gł.upie też. Bo muszę, bo taką mam pracę. Ciśnięcie urzędników na inną interpretację nic nie da - trzeba cisnąć rządzących, ustawodawcę o zmianę prawa.
~Iks

Napisano: 13 mar 2014, 23:11

Jestem pod wrażeniem,mówisz prawdę.Interpretacja przepisów jest jednoznaczna.Zmiana ustawy rozwiąże część problemów ale nie do końca.
~wykluczona opiekunka

Napisano: 14 mar 2014, 11:43

\'Interpretacja przepisów jest jednoznaczna.\'

Dla mnie uchwała 7 sędziów NSA, jest jasnym potwierdzenie, że sprawa nie jest jednoznaczna. Pracownik może błądzić, sąd może orzekać różnie w indywidualnych sprawach, ale uchwała NSA to już jednak szczebelek wyżej.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2014, 12:34

Iks chwała Ci za to, że myślisz, ale dobre wiesz, że wcale nie musisz brać pod uwagę tą uchwałę siedmiu wspaniałych, niekorzystną dla rolników, nikt Ci nie da premii za bycie bardziej gorliwym niż ministerstwo.
Dlaczego mamy interpretować ustawę na niekorzyść ludzi jak nikt nas o to nie prosi.
~Kati

Strona 2 z 10    [ Posty: 99 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x