Wywiad z Polkowskim
Re: Wywiad z Polkowskim
Niech nas zlikwidują może zniknie cała patologia tego świata .... Wszyscy będą szczęśliwi: kadra znajdzie sobie pracę, gdzie będą traktowani z szacunkiem, dzieci uratowane przed znęcaniem w placówkach, MOPS i powiaty i gminy nie będą musieli zatrudniać kadrę, która nic nie robi ... wszystkim nam będzie lepiej
sorry ale mam jakiś gorszy dzień ... i naprawdę serdecznie dość udowadniania że znam się na swojej robocie i robię ją porządnie i nikogo nie okradam, ani nie molestuję ...
sorry ale mam jakiś gorszy dzień ... i naprawdę serdecznie dość udowadniania że znam się na swojej robocie i robię ją porządnie i nikogo nie okradam, ani nie molestuję ...
Aż nie chce mi się wierzyć. Co jest nie tak w tym artykule a może z autorką.
to jest typowa ustawka spreparowana przez ludzi Polkowskiego!!!!
A może tak będziemy kontynuować wątek swoistej \"nadoiekuńczości\" w rodzinach zastępczych, np. na podstawie rodziny zast. jaką kiedyś stworzył Tomcio Polk?
Czy UOGÓLNIMY i na podstawie tamtych wydarzeń rozpętamy antykampanię rodzicielstwa zastępczego ?
To jest bezczelność do kwadratu, że ta nagonka na placówki jest inspirowana i podkręcana przez gościa, który \"święty\" na pewno nie jest.
Pozdr.
Czy UOGÓLNIMY i na podstawie tamtych wydarzeń rozpętamy antykampanię rodzicielstwa zastępczego ?
To jest bezczelność do kwadratu, że ta nagonka na placówki jest inspirowana i podkręcana przez gościa, który \"święty\" na pewno nie jest.
Pozdr.
Może tak poprosimy o szczere wyznania wychowanków, którzy zamieszkali w placówkach po rozwiązaniu rodzin zastępczych - jak to cukierkowo i sielankowo im się mieszkało i z jakich powodów rodziny zastępcze bywają rozwiązywane?
Wiem, jadem zieję, sorki.
Pozdr.
Wiem, jadem zieję, sorki.
Pozdr.
to żaden jad,w placówce mamy dzieci z rodzin zastep i rodzinnego domu dziecka i opowiadaja niesamowite rzeczy co tam przeżyły,teraz nigdzie nie chca iśc bo w placówce jest fajnie:)
Nie sądzę, żeby konfliktowanie nas z rodzinami zastępczymi było dobrym pomysłem. Czasem źle jest w placówkach, czasem w rodzinach. Atak na placówki i wykorzystywanie w tym celu rodzin zastępczych jest czymś .... brzydkim
. Mnie najbardziej zaintrygowały ostatnie dwie odpowiedzi na pytania w wywiadzie i ogólny wydźwięk.
PS. Może takie wspomnienia to powinno się publikować pod nazwiskiem i w stosunku do konkretnej placówki i pracowników. Wtedy jest szansa sprawdzić prawdziwość tych rewelacji. Skonfrontować z instytucją. A tak, to ktoś puścił brzydkiego bąka w towarzystwie i wstydzi się przyznać, a smród pozostał.
Blisko 4 tys. osób przeczytało ten artykuł.

PS. Może takie wspomnienia to powinno się publikować pod nazwiskiem i w stosunku do konkretnej placówki i pracowników. Wtedy jest szansa sprawdzić prawdziwość tych rewelacji. Skonfrontować z instytucją. A tak, to ktoś puścił brzydkiego bąka w towarzystwie i wstydzi się przyznać, a smród pozostał.
Blisko 4 tys. osób przeczytało ten artykuł.
Rodziny zastępcze też nie mają lepiej....
https://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/r ... omosc.html
Dlatego walczmy razem, a nie ze sobą.
https://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/r ... omosc.html
Dlatego walczmy razem, a nie ze sobą.
Masz rację, nie chcę nas konfliktować z rodzinami zastępczymi tylko pokazałem, że \"kij ma dwa końce\". Pozdr.
Niestety rodziny zastępcze są pokazywane jako pełne zaangażowania i skrzywdzone przez niedobre dzieci, którym oni chcieli dać serce.
Z placówkami jest inaczej- tu pracują potwory ... a dzieci są przez pracowników krzywdzeni, np kieszonkowym w kwocie 9 zł.
Notabene w uwagach pokontrolnych NIK, postawiono nam zarzut bezprawnego wypłacania kieszonkowego dla 3 latka (5 zł), bo rozporządzenie wyraźnie mówi o 5 r.ż. Nie istotne było, że mamy środki by wypłacić również tą symboliczna kwotę dla 3 latka i nasz regulamin dawał taką możliwość.
Z placówkami jest inaczej- tu pracują potwory ... a dzieci są przez pracowników krzywdzeni, np kieszonkowym w kwocie 9 zł.
Notabene w uwagach pokontrolnych NIK, postawiono nam zarzut bezprawnego wypłacania kieszonkowego dla 3 latka (5 zł), bo rozporządzenie wyraźnie mówi o 5 r.ż. Nie istotne było, że mamy środki by wypłacić również tą symboliczna kwotę dla 3 latka i nasz regulamin dawał taką możliwość.
Oprócz Wywiad z Polkowskim - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
rodzinny dom dziecka
Wiem z jakich powodów jest jak jest.
wspólne gosp.domowe
Postulaty do rządu
wychowanek na ucieczce
Wychowanek POW idzie do MOW
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
dodatek dla pracowników socjalnych
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka