Kochana Dorotko, terminu \"opieki społecznej\" już dawno nie ma, to twór komunistyczny. Wraz ze zmianą ustawy wprowadzono termin \"pomoc społeczna\" i tak trzymaj. Pa.
Jeśli chodzi o wzór podania, to go nie szukaj, bo każdy klient ma prawo napisać co chce, nawet pozew do sądu widziałam taki: \" Nie zgadzam się z tym wyrokiem\" i Sąd przeprowadził postępowanie z tak złożonej apelacji.
Poprostu idziesz do Ośrodka Pomocy Społecznej - do działu ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH - i mówisz urzędniczce, że chciałabyś się ubiegać o taki dodatek do zasiłku rodzinnego (bo najpierw musisz mieć przyznany zasiłek rodzinny, a to 170,00 zł z tyt. samotnego wych. dziecka to tylko dodatek do zas. rodzinnego) i urzędniczka da ci formularz (poproś, żeby pomogła ci go wypełnić), powie ci jaki masz dostarczyć dokument (np. akt zgonu ojca dziecka) a potem już tylko czekasz na decyzję i tyle.
prosze o pomoc w napisaniu mi podania do opieki społecznej. moj marz stracił prace,a ja jestem na wychowawczym.nasze zarobki na dzien dzisiejszy to 448 zl
w linku powyżej są wzory , proszę skorzystać , opisać swoją sytuację , należy dołączyć dokumenty świadczące o dochodzie rodziny z miesiąca poprzedzającego datę złożenia wniosku , w przypadku męża trzeba przedstawić także zaświadczenie z urzędu pracy