wzor podania do opieki spolecznej - Wzory pism

Strona 8 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 06 gru 2012, 11:39

Ty adam wszystko możesz :)
~.

Napisano: 14 sty 2013, 20:44

jak napisac wniosek o zasiłek okresowy dziewczyny pomóżcie
~jolka

Napisano: 29 sty 2013, 19:13

Witam.
Mam prośbę proszę mi pomóc i odpowiedzieć na kilka pytań. Chciałabym ubiegać się o pomoc w Mopr. Jakie mam szanse na uzyskanie tak owej.
Jestem samotną mamą. Mam 4 dzieci. Starsza trójka to dzieci uczące się. Maleństwo ma 7 miesięcy. Opcja żłobka odpada. Jest 30 tygodniowym wcześniakiem. Jestem rozwódką od ponad roku. Trójka starszych dzieci jest dziećmi mojego byłego męża, i mam na nie przyznane alimenty jednak tata ich nie realizuje. Dlatego zostały zgłoszone do komornika w celu egzekucji. Bezskutecznie. Malutka jest dzieckiem gdzie ojciec jest nn jednak nasze prawo potrzebuje zaprzeczenia ojcostwa bo zgodnie z prawem od rozwodu nie minęło tyle dni ile powinno. Została ujęta jako dziecko mojego byłego męża. Obecnie czekam na sprawę o zaprzeczenie ojcostwa.
Moim obecnym źródłem dochodu jest zasiłek wychowawczy oraz zasiłki rodzinne. Jest to kwota około 940 zł. Ledwo wystarcza na jedzenie. Oplaty mnie zabijają.Obecnie otrzymuję dodatek mieszkaniowy w kwocie 123 zł przy czynszu 860 zł. Moje zasiłek macierzyński był wysoki ponieważ pracowałam i osiągałam wysokie dochody. Jednak obecnie jest to źródło utracone. W firmie w której pracowałam odbywa się rewolucja. Są zwolnienia, rotacja, i likwidacja stanowisk, więc obecny powrót jest wykluczony. Stracę pracę, zaiłek wychowawczy i ubezpieczenie. A to w sytuacji wcześniaka jest najważniejsze ponieważ każda kontrola w poradni wcześniaczej i szereg badań potrzebuje dokumentacji ubezpieczenia.
Bardzo proszę co napisać. Jak i o co prosić. I jakie mam szanse na realizacje moich próśb.
Pozdrawiam wszystkich.
Dziękuję.
~Beata

Napisano: 01 lut 2013, 15:04

do grazyny odpowiedz:
~MOPR

Napisano: 01 lut 2013, 15:05

do grazyny odpowiedz: nie nie nie!!!!!!!!
~MOPR

Napisano: 07 mar 2013, 15:05

witam ja pisałam, podanie o pomoc i do tej pory nic niewiem , zrobily wywiad , i mieli dzwonic co mam w tej suyaucji zrobic a juz mimol 3 tygodnie
~karolia

Napisano: 09 wrz 2013, 9:09

Jak napisać do mopsu podanie o obiady dla dzieci w przedszkolu i żłobku ???
~Anka

Napisano: 30 wrz 2013, 11:44

ja też potrzebuję podanie na dożywianie dzieci w szkole i przedszkolu
~- ja

Napisano: 17 lis 2013, 15:17

witam hmmmmmmm cos wam napisze wiem ze czasy sa bardzo ciezkie bezrobocie czy nawet brak opieki nad dziecmi jest dosc powszechna sprawa,ja mam 3 dzieci sama je wychowuje i powiem wam szczerze ze do opieki jak mam napisac to az jest mi nie dobrze poniewaz w nzeszlym roku wjednym miesiacu wydalam na leczenie dzieci 658zl moj dochod to 930zl napisalam i nic od nich nie otrzymalam nawet nie dali mi decyzji a dla mojej siostry ktora pracuje ma 2 dzieci i meza alkoholika ktory wyjerzdza za granice do pracy przyznali i pomoc finansowa i pomoc zywnosciowa wiec gdzie tu sprawiedliwosc i pomoc tym ktorzy jej naprawde potrzebuja?nie ma nigdzie!bo po co dac dzieciom tym ktore naprawde nie maja pomagac matkom z dziecmi jak lepiej dac tym ktorzy maja az zanadtto ale coz my mozemy sobie popisac podzielic sie wspolnymi doswiadczeniami bo i tak nic z tym nie damy rady zrobic a opieka i tak da tym ktorym dacc chce bo np jest lepiej ubrany czy ze ma co jesc bo nie chodzi mi tylko o moje dzieci ale o wszystkie te ktore ta pomoc powinny dostac takze i tak zdani jestesmy sami na siebie.......a rade damy bo musimy a mosimy nie dla siebie a dla dzieci dla naszych aniolkow bo one nie sa niczemu winne i na swiat sie nie prosily:)pozdrawiam
~kiara

Strona 8 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x