wzor podania do opieki spolecznej - Wzory pism

Strona 4 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 15 lis 2009, 19:12

prosze pomuzcie mi napisać podanie do opieki społecznej o pomoc finansowa
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2009, 22:44

Pisz co Ci serce dyktuje,
opisz swoją ciężką sytuację

Mini wzór:

Twoje inię i nazwisko Ośrodek Pomocy
Twój adres Społecznej w....

Zwracam się z prośbą o przyznanie mi zasiłku OKRESOWEGO (albo jednorazowego) na żywność, albo opłaty ubranie, leki.
Na co tylko potrzebujesz.
A później uzasadniasz swoją prośbę. Bo to jest prośba!
Opieka nie ma obowiązku Ci pomóc. No niestety wiem coś o tym. Mam 4 dzieci jestem sama mój dochód to 1,400zł miesięcznie, ale musiałam zrobić z pustej hali pokoje, łazienkę i kuchnie nabrałam kredytów i teraz miesięcznie oddaję z tego co mam prawie 800zł. a z czego żyć jak nie mogę iść do pracy bo mam 3 miesięczne maleństwo i jestem rozwódką bo tatusia to wszystko przerosło.
Z Paniami w OPS bywało różnie:( Raz serdeczna doradziła innym razem opryskliwa i bardzo nie miła. Często wychodziłam płacząc, no ale nie ma co narzekać bo zawsze jakiś grosz przyznają:)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny w potrzebie i życzę powodzenia:D
~Anka

Napisano: 13 gru 2009, 20:55

To masz rację, bardziej niż ustnie WARTO złożyć wniosek na piśmie .
MOŻNA go zatytułować podanie, prośba lub błaganie . Jednak w każdym razie jest to WNIOSEK .
Żeby się o tym przekonać warto też znaleźć i poczytać Ustawę o Opiece Społecznej np. na www.lex.pl .

https://lex.pl/akt-prawny-samorzad/?akt= ... 5.728.html

lub zażyczyć sobie tzn. złożyć ustnie, (a jak nam się chce to pisemnie :-) wniosek o udostępnienie nam AKTUALNEGO tekstu jednolitego do wglądu I EWENTUALNEGO XERO w sekretariacie ośrodka pomocy . Do takiej OBSŁUGI ma PRAWO każdy... Obywatel RP..? Obywatel UE..? WIĘCEJ : po prostu

KAŻDY

Polecam lekturę Ustawy o Dostępie do Informacji Publicznej

I pamiętajmy, że nie my dla państwa, tylko
PAŃSTWO DLA NAS POWOŁALIŚMY, USTANAWIAMY PRZEPISY, ZATRUDNIAMY URZĘDNIKÓW I PŁACIMY IM PENSJE. OD PREZYDENTA W STOLICY PO PRACOWNIKA MOPS WSZYSCY ŻYJĄ BEZPIECZNIE Z RÓWNIEŻ PRZEZ NAS USTANOWIONYCH I PŁACONYCH PODATKÓW .
~Zybiel

Napisano: 15 gru 2009, 0:31

Zybiel proszę o pomoc w poszukaniu \"Ustawy o Opiece Społecznej\" skoro warto poczytać to ja bardzo chętnie poczytam bo jakoś nie znam takiej
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 17 gru 2009, 20:02

prosze jaka prze-kăs\'na ;)
~zybiel

Napisano: 18 gru 2009, 9:46

prze-kăs\'na ? węgierski ?
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 26 sty 2010, 15:48

wezcie napiszce jak sie pise podania do opkieki spolecznej
~Anna

Napisano: 31 sty 2010, 12:33

proszę o pomoc jestem samotną matką dwojga dzieci w wieku 3l i 2l otrzymuje zasiłek rodzinny oraz zasiłek z tytułu samotnego wychowania dzieci lecz ta suma nie jest wystarczająca. moje dzieci często chorują to uniemożliwia mi podjęcia jakiejkolwiek pracy, nie wiem gdzie powinnam się udać by otrzymać pomoc i jak napisać podanie by nie zostało odrzucone... Proszę o POMOC!!!
~Aneta

Napisano: 31 sty 2010, 14:51

trochę pytań : jaki jest Twój łączny dochód ? czy dzieci mają orzeczoną niepełnosprawność, czy wcześniej pracowałaś ? czy byłaś/jesteś na urlopie wychowawczym , czy rejestrujesz się w urzędzie pracy ? czy ktoś ci pomaga , czy ojciec Twoich dzieci żyje ? jeśli nie żyje czy pobierasz rentę rodzinną ?
~a

Napisano: 31 sty 2010, 23:59

mój dochód to 460zł dzieci nie maja wpisanego ojca w akcie ur. pracowałam wczesniej przed narodzinami pierwszego dziecka, w tej chwili jestem bezrobotna składki ubezpieczeniowe opłacam w KRUSie (przy rodzicach). podejmuje prace dorywcze (bez umowy).
~Aneta

Strona 4 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x