zapraszam do wsparcia protestu, jeśli ktoś się poczuwa - HYdE PaRK

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 12 lut 2012, 11:19

coś mi się...

tak dobrze Ci się przypomina
jeśli Twoim zdaniem o tym czy kogos wyborcy wybrali czy nie decyzuje dziś to czy ma się wiele do zaoferowania, to wcale sie nie dziwię, że takie są efekty wyborów. Już jest taki co naobiecywał, a teraz nie wie co ze sobą zrobić, poprlątał się biedny w wielości obietnic i boi się nadchodzącej wiosny. Żaden prestiż. Zaraz go zweryfikują. No i co z tego, że naobiecywał. Wiesz ilu ludziom zrobil wodę z mózgu? Żeby chociaz to zrozumieli... Rozum przyjdzie sam, w miarę ubytku miejsc pracy, kasy w budżetach domowych itd.

Oferta nie ma być wielka. Ma być sensowna. Ci którzy uwierzyli w zieloność wyspy okazali się daltonistami. Nie przyznają się dziś do tego ani przed innymi, ani przed sobą samymi. Odwaga cywilna jest zjawiskiem archaicznym.

Co Ty możesz wiedzieć, poza tym, że nie zostałem wybrany?
Jakie to ma znaczenie? Wybory były, minęły i życie płynie dalej. Mam wrażenie, że bardziej się przejąłeś tym moim \"niewybraniem\" niż ja sam (choć ja nie przejąłem się wcale). Żaden szczyt marzeń. Gdy się popatrzy na większość tego sejmu, to nawet szczęście, że sie człowiek nie dostał.
~Łukasz

Napisano: 12 lut 2012, 14:55

Nasi politycy są po jednych pieniądzach więc musiałbym być nieźle naćpany by któregoś z tych Dyzmów uznać za wzorzec.

A czemu młodzi oglądają tv trwam? Żeby się pośmiać i mieć z czego drwić w sieci i w szkole.
~Adam

Napisano: 12 lut 2012, 18:27

ja z ciemnego ludu jestem, a nie z jaśnie oświeconych, skąd ty fanatyku Łukaszu pochodzisz.
są ludzie, z którymi podyskutować to przyjemność i tacy, z którymi to strata czasu.
pewnie taki jaśnie oświecony magisterek i - jak to cię inni nazwali pajac i marionetka ma większych mentorów - chociażby swojego promotorka - jeszcze z czasów komuny - wzór do naśladowania- ale takich dorabiających to nie zatrudniają renomowane uczelnie a liche płatne szkółki, które jaśnieoświeconych magisterków na pęczki wypuszczają.
i na koniec powiem krótko:
spadaj pajacu i marionetko w rękach wyznawcy mamony i biznesu rydzyka - ale nie duchownego.
~kicia

Napisano: 12 lut 2012, 19:06

Szamba nie można nazywać perfumerią Łukaszu.
~Adam

Napisano: 13 lut 2012, 1:13

Wasza merytoryka mnie poruszyła. Do głębi. Zwłaszcza głębokie refleksje kici. Ubawiłem się, nie powiem.

Adaś, to wymyślił o. Rydzyk. Czy potrafisz dać jakąś swoją sentencję? Nie posądzam Cię, że wzorujesz się na o. Rydzyku.
~Łukasz

Napisano: 13 lut 2012, 1:24

Adamie cieniutko bardzo. Szkoda. Fajnie, że dla Ciebie wyznacznikiem wiarygodnych opinii są morały szkolnych dowcipów. To dużo mówi. Również o tym, że nie bardzo wiesz o czym piszesz.
Zresztą skoro jesteś taki wyrozumiały, to wesprzyj protest tv Trwam wobec KRRiT. Dzieci nadal będą iały powód do \"radości\". Nie odbieraj im inspiracji i pozwól tv Trwam istnieć w przestrzeni medialnej.
Mnie wręcz męczy np. tvn, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, aby tą stację , takimi czy innymi metodami, likwidować.
Czasem takie zachowania wobec o. Rydzyka utwierdzają mnie w przekonaniu że ma gość rację. Ci, ktorzy mówią prawdę są najbardziej szykanowani. Od początku świata. Tym bardziej mam do takich ludzi szacunek.
~Łukasz

Napisano: 13 lut 2012, 10:50

to co skończyłes magistrze - bo jakoś uparcie przemilczasz ten wątek?
~przypomnienie

Napisano: 13 lut 2012, 13:30

włączam się w tą dyskusję aby przerwać te najazdy na Lukasza bo widzę, że wytykać komuś inicjatywę, obrażać - bez żadnej propozycji w zamian - ot tak tylko byle dołożyć - to jakaś niewysłowiona zła wola niektórych adwersaży.
Telewizję Trwam i o. Rydzyka poparłam juz na liście w kościele chociażby z przytoczonych przez Łukasza bardzo logicznych powodów, natomiast co do listu otwartego to ci którzy nie zgłosili swojego akcesu - po prostu niech cierpliwie siedza i czekaja, albo niech wytężą swoje mózgownice i poświęcą swój drogocenny czas zamiast dokładać tym, którzy cokolwiek coś robią -t bo każdy ma prawo taki list wysłać gdzie chce i kiedy chce,
a Ty Łukasz nie tłumacz się z tego, że robisz co możesz aby Twoja rodzina żyła godnie, a Ty mógł rzetelnie wykonywać swój zawód.
Ten kto nie chce zrozumieć ten będzie mącił wszak powiedziane jest, że są ludzie którzy łowią ryby i tacy którzy mącą wodę, pozdrawiam-
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 13 lut 2012, 15:05

Media katolickie w Polsce zrujnował nie kto inny jak Rydzyk. Gdyby nie panoszył się ze swoim bogactwem, gdyby nie faworyzował partii drobiu, gdyby na jaw nie wyszły jego machloje finansowe i wreszcie - gdyby w swoich audycjach był bardziej taktowny i tolerancyjny sytuacja mediów katolickich była by całkiem inna.

Podziękujcie wiec waszemu guru Tadkowi.
~Adam

Napisano: 13 lut 2012, 15:17

jakie machloje?
Te, które media wydumały?

taktowny...

Adaś, z Ciebie to dopiero jest esteta w relacjach międzyludzkich.
~Łukasz

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x