Kochani, czy składał ktoś korektę OŚWIADCZENIA na specj.zasiłek opiekuńczy (covid-19), i czy można w ogóle taką korektę złożyć, chodzi o to, że nie podzieliłam okresów (dat) na oświadczeniu, a pracownik życzył sobie podzielić.
Druga sprawa, czy weekendy liczycie jako dni przepracowane do wynagrodzenia
zasiłek opiek.po 25.03 - korekta
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość i kadry OPSu
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
Re: zasiłek opiek.po 25.03 - korekta
Jak korektę oświadczenia? Pracownik wypełnił oświadczenie i chyba je podpisał? Wypłacacie zasiłki czy wysyłacie do Zusu? Jeśli wysyłacię to rozumiem, że oświadczenie juz poszło do Zusu i jest po sprawie, jeśli nie wysylacie to ewentualnie można przepisać na nowo oświadczenie i skorygować listę plac, ale nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam pytanie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
Jeśli wysłane do ZUS, to nie wiem czy można skorygować. Chodzi pewnie o to, żeby dni wolnych od pracy nie liczyć jako dni opieki. Wtedy można dłużej dzieckiem się opiekować. 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: npś
- Kontakt:
Oświadczenie wypełnia i podpisuje pracownik następnie składa w kadrach. Nawet jeśli Ty wypełniłaś to mimo wszystko pracownik nie sprawdził i podpisał. Zasiłek opiekuńczy nalicza się zgodnie z oświadczeniem. Na początku zwracałam uwagę i dopytywałam, czy aby na pewno weekend wliczać do okresu zasiłkowego, bo dla pracownika korzystniej go wyłączyć. Sporo osób poprawiło oświadczenia, ale są też tacy, którzy nadal zgłaszają ciągiem więc dałam sobie spokój.
Oprócz zasiłek opiek.po 25.03 - korekta - Kadry przeczytaj również:
Urlop wypoczynkowy
수원휴게텔 OPMANIA 닷 NET 오피매니아 일산휴게텔 동탄건마 대구오피 전주오피 제주오피
Zmiana warunków umowy w trakcie mesiąca
ZFŚS
świadczenie rehabilitacyjne
Podwyżki dla wybrańców
jak przechowywać dokumentację
Place DDJ
zasiłek opiek.po 25.03 - korekta
kup a wypłata tylko dodatku stażowego
Ekwiwalent za urlop dla opiekunki osób starszych MOPS