Zdążyli:) - HYdE PaRK

Strona 11 z 15    [ Posty: 141 ]

Napisano: 13 lip 2015, 11:07

Elmer pisze:"Nie są oficjalnym stanowiskiem, bo wiedzą, że się wszystko w ciągu 10-20 lat zmieni. Wypędzając owieczki z owczarni podcinają gałąź na której siedzą, więc wykładnia się im zmieni już niedługo".

Spekulujesz jak Lemański.
A tak na marginesie. Jesteś członkiem KK?
Jestem, ale coraz słabiej się z nim utożsamiam. Nie mogę zaakceptować narzucania praw kłócących się z sumieniem. Z resztą jak widzę współpracownika, jak po powrocie z trzydniowych rekolekcji biegnie do przełożonych mnie podpie...yć, albo podłożyć świnię, czy jakieś sprawozdanie zdać, to mi się wątroba przekręca.
betonowy

Napisano: 13 lip 2015, 11:17

nie można być na pół gwizdka. To, że czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że jest to sprzeczne.
Poczytaj Katechizm KK.
Jak twoje sumienie będzie twierdzić, że zabicie człowieka to nie grzech bo to świnia była to też się będziesz kłócił?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 lip 2015, 11:30

Elmer pisze:nie można być na pół gwizdka. To, że czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że jest to sprzeczne.
Poczytaj Katechizm KK.
Jak twoje sumienie będzie twierdzić, że zabicie człowieka to nie grzech bo to świnia była to też się będziesz kłócił?
Powiesz tylko to co Ci wtłoczyli i nie będziesz się zastanawiał dalej bo zabronili. Stworzyli wokół babskiego tyłka całą religię uprzedmiotawiając kobietę do granic absurdu. Baba awansowała z roli podczłowieka do roli świętego inkubatora i nawet do ginekologa leczniczo pójść nie może, bo nie daj Boże grzech śmiertelny popełni. Lepiej żyć w nieświadomości i nie mieć świadomości grzechu - potem wszystko się daruje z automatu. Cały ta narosła indoktrynacja i długie pokrętne tłumaczenia prostych i logicznych spraw nie trzymają się kupy.
betonowy

Napisano: 13 lip 2015, 11:32

"nawet do ginekologa leczniczo pójść nie może, bo nie daj Boże grzech śmiertelny popełni"
nie wiem co bierzesz, ale musi być niezłe...
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 13 lip 2015, 13:10

Może grzeszników zostawcie Bogu ok? On ich rozliczy jeśli istnieje.
Żyjcie i dajcie żyć innym.
In vitro będzie ulepszane. Nauka wciąż się rozwija w przeciwieństwie do kościoła który mentalni tkwi w średniowieczu. Na zachodzie nie mają taki problemów jak u nas. Nie wiem skąd to nastawienie do eugeniki? Bogu człowiek nie wyszedł. Choruje, cierpi, umiera. Już w łonie matki pojawiają sie problemy. Eugenika ma to zwalczyć. Musi to być jednak trzymane w ryzach i uregulowane przepisami tak samo jak aborcja i in vitro. Nauka dąży i będzie dążyć do ulepszania człowieka. Nic tego nie powstrzyma. Wykorzysta się to w medycynie i wojsku. Od ludzi zależy jak daleko się posuną.
Broń jądową ma wiele krajów. Użyto jej 2 razy w 1945.

In vitro nie musi być skuteczne w 100% by było opłacalne. Antybiotyki, chemioterapie, szczepionki, rehabilitacje też nie gwarantują całkowitego wyleczenia a mimo to są powszechnie stosowane i refundowane.
Ludzie muszą mieć wybór. Jeśli nie pomoże naprotechnologia to trzeba wypróbować in vitro.
Ares30

Napisano: 13 lip 2015, 13:38

mogę cię zeugenikować?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 13 lip 2015, 15:29

betonowy, Ares traktujecie człowieka jako towar.
Wyzbywacie go z wszelkiej godności
www.bbw.pl

Napisano: 13 lip 2015, 15:46

Człowieka nie tylko zarodek we wczesnym stadium rozwoju. Te i tak giną w większości w czasie naturalnych procesów.
Ares30

Napisano: 13 lip 2015, 16:52

www.bbw.pl pisze:Ares traktujecie człowieka jako towar.
Ja myślę, że to duża przesada. O nie :!: Ja się nie zgadzam . :!: :!:
Pan w tym momencie naruszył zapis Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej dotyczący Praw i obowiązków człowieka - który gwarantuje mojemu klientowi, najważniejsze.
-wolnośc sumienia i wyznania
-wolność wyrażania swoich poglądów, rozpowszechniania informacji i pozyskiwania ich,
Pan dopuścił się pomówienia, które jest przestępstwem wynikającym z treści art. 212 Kodeksu karnego. Przepis ten stanowi, że każdy kto pomawia inną osobę(..) o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania (...) a u mnie je ma :!:
( Proszę Sąd o włączenie mojego zeznania jako dowodu w sprawie O naruszenie wolności osobistej,pomówinie -212kk oraz znieważnie z art.216 kk)
Wnioskujemy o zastosowanie :
kary grzywny w wysokości 10.000 zł lub poddania sprawcy karze ograniczenia wolności- bez możliwości wcześniejszego zwolnienia . :!:
Proszę też Sąd o uwzględnienie faktu :!:
-domniemany sprawca dopuszcza się powyższego czynu za pomocą środków masowego komunikowania (np. Internet), a to dodatkowo wskazuję na zasadność zastosowaniea max.wymiaru pozbawienia wolności czyli do jednego roku.

ps. śmieję się. ;)
Emilka.

Napisano: 14 lip 2015, 7:36

wizja przyszłości wg Aresa.
przychodzi sobie Ares z partnerem i surogatką do kliniki. Zamawiają sobie dziecko z in vitro:
- poproszę 1 niebieskookiego blondyna. Tak żeby w życiu dorosłym miał około 1,90. Iloraz inteligencji po tatusiu 80. Zdolności go gimnastyki artystycznej lub pływania synchronicznego. Oczywiście musi być homo. W przypadku gdy nie wyjdzie to abortować. W przypadku gdy mi lub partnerowi się nie spodoba to eugennika.
- ok. Nie ma problemu. Oczywiście na kasę chorych. Pełna dotacja.
- Tak jest. W przypadku gdy zmienimy zdanie to towar, znaczy dziecko można oddać do jakiego czasu?
- Zarówno w przypadku gwarancji jak i ustawy konsumenckiej 2 lata.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 11 z 15    [ Posty: 141 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x