ZDO a Rolnicy- Kompleksowo POMÓŻCIE :((( - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 16    [ Posty: 153 ]

Napisano: 24 cze 2014, 13:50

przepraszam
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 14:08

Elmer ja tak mam w pracy 8 godz. To dopiero jest masakra, pusta gadka.
nako

Napisano: 24 cze 2014, 14:42

karolinaa pisze:Weźcie sie za robote a nie w godz. pracy próbujecie ustalic kto jest najbardziej przedmadrzały, kto zjadł wszystkie rozumy. Zarozumialcy i nieroby.
Popieram w całości. Lepiej się dokształcić, poczytać co nieco, skorzystać z porady prawnika OPS, a nie pusto dyskutować.
PalaczGrzybow

Napisano: 24 cze 2014, 14:49

wreszcie coś mądrego.
I jeszcze raz przepraszam
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 21:54

PalaczGrzybow pisze:Przecież wcześniej było podawane, że "domownik" oświadcza Ci na piśmie, że rezygnuje z ubezpieczenia w ZUS. Taki ma kaprys. Jak go zmusisz ?
Elmer pisze:nie no, naprawdę przedawkowałeś grzybki...
A co mnie obchodzi zdanie klienta?
Masz gdzieś w podanym przepisie napisane ubezpieczasz, chyba, że klient nie chce?
Znasz art. 6 kpa?[/quote
Oj "Elmer" w tym wypadku to pojechałeś po bandzie.. Tu tak na upartego, ktoś mógłby Ci zarzucić złamanie prawa, a ja bym poszedł dalej, że Ustawy Zasadniczej. No właśnie klient nie chce i napisał Ci to na piśmie. Ciesz się, że to tylko dyskusja na forum, a nie Twój klient.
mam56

Napisano: 24 cze 2014, 23:19

Wywołano mnie tu wcześniej i żenująco stwierdzono, że jako jedna w paru osób chowam głowę w piasek (oczywiście żenująca "NIUNIA"- tak jak i jej nick:D ). Nieprawda.
Nie zaglądałam na to forum, bo temat wydawał mi się już jasny i zakończony. Rację ma Elmer- to jest mądry człowiek i zgadzam się w pełni z jego stanowiskiem w tej sprawie. Powiedziałam już raz i nie zamierzam się tu durnowato powtarzać jak jakaś małpa. Argumenty są jasne i zrozumiałe. Nie mam czasu przesiadywać na tym forum i w kółko wałkować jedno i to samo, jakbym miała do czynienia z osobami specjalnej troski. Ja przyznałam ZDO tak, jak jest wg mnie dobrze i tyle. Niech każdy zrobi jak uważa. Wywiązała się tu dziwna dyskusja- jeden na drugiego napada za to, że ma inne zdanie. Bez przesady. Nauczcie się sztuki dyskusji, ale nie udawajcie dzieci z przedszkola. Skoro facet od grzybicy i ta jego ninia uważacie, że macie rację, to przecież kto Wam broni zrobić po Waszemu? Elmer ma inne zdanie, a każdą próbę jego obrony (moim zdaniem bardzo przemyślaną i prawidłową) kończycie gnojeniem go, choć on sam w ogóle Was nie obraża. Wasz poziom jest doprawdy żenujący. Myślałam, że mamy tu do czynienia z ludźmi na poziomie. Po co te kłótnie, awantury? Niech każdy przyzna wedle własnej opinii i już. Naprawdę, po tym co tu dziś widzę, aż nie chce mi się tu już więcej zaglądać. Dzieci, dzieci i jeszcze raz dzieci.
"Vanitas vanitatum, et omnia vanitas."
Elmer: "Cierpliwość jest towarzyszem mądrości." Św. Augustyn. ;)
Balon

Napisano: 24 cze 2014, 23:33

Masz rację. Niech każdy odpowiada sam za swoje błędy. To co pisałem wcześniej, jest moim poglądem na daną sprawę. Decyzja czy kierować się w pracy tym poglądem, należy do czytającego. Jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam.
mam56

Napisano: 24 cze 2014, 23:52

mam56 ty teraz nie ściemniaj, bo wcześniej sprawa szła o to, jak odpisywałeś innym, dogadywałeś i obrażałeś, mądrowałeś kogo to nie zatrudniają w tych OPS-ach, a sam żadnej konstruktywnej odp na pytania problemowe nie dawałeś. Na mnie takie durne bazgrolenie działa jak płachta na byka. Skoro już zabieramy głos w jakiejś sprawie, to niech każdy wyrazi jasno swoją opinię, ewentualnie przedstawi argumenty za i przeciw, ale szanujmy zdanie innych. Nie musimy się z tym zgadzać, ale nie obrażajmy kogoś za jego odmienną ocenę sytuacji... I nie wyśmiewajmy, bo po pierwsze wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy prawo się mylić, a po drugie, jakąś dozę kultury osobistej trzeba mieć! Jak ktoś ma głupio wypisywać to najlepiej niech nie pisze. A jak mu to forum i ludzie nie pasują, to niech tu nie wchodzi i spokój.
Balon

Napisano: 25 cze 2014, 9:27

Gorączkowy, czytaj ostatnie zdanie postu z godz.22,33
Gość

Napisano: 25 cze 2014, 12:58

WItam, obserwuję tę dyskusję i ręce opadają !! a do niuni i palacza- ustawę potrafię czytać ze zrozumieniem, bzdur raczej wole nie wypisywać ! radzę poczytać przepisy KRUS i dopiero dyskutować ! Pozdrowienia dla czytających przepisy
ja55

Strona 9 z 16    [ Posty: 153 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x