Tak ustalmy jedno, ja z tego przepisu nie czynie podstawy do rozpatrzenia wniosku o uchylenie warunkowe.Podstawą jest brak przepisu zabraniającego rozpatrywać taki wniosek. A właściwie podstawą to jest wyrok TK gdyż cytują WSA Rzeszów:kronos79 pisze:
Ustalmy zatem. Z przepisu pozwalającego na stwierdzenie wygaśnięcia decyzji, gdy ta stała się bezprzedmiotowa, gdy leży to w interesie społecznym lub w interesie strony, ty chcesz uczynić podstawę do rozpatrzenia wniosku o warunkowe uchylenie decyzji? Jeśli doszedłeś do takiej konkluzji, to faktycznie nie dogadamy się.
Podtrzymuję wszystko, co napisałem w swoim pierwszym poście w tym wątku.
Pozdrawiam.
"Orzeczenie Trybunału w zakresie obowiązywania prawa wywiera zatem skutki na przyszłość, ale w zakresie stosowania odnosi skutek retroaktywny,wpływając na ocenę prawną stanów faktycznych powstałych w okresie poprzedzającym wejście w życie orzeczenia Trybunału [wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego (NSA) z 7.06.2013 r. I OSK 1178/12, wyrok NSA z 2.04.2014 r. I OSK 2296/12, publ.: www.nsa.gov.pl]"
Tak jak Ty za podstawę odrzucenia wniosku przyjmujesz "inne uzasadnione przyczyny" to faktycznie sie nie dogadamy, i ja również podtrzymuję wszystko co napisałem w moim pierwszym poście.
Również pozdrawiam.