ZDO a wniosek na świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 59 ]

Napisano: 22 kwie 2015, 19:06

Daj se już spokój.
"kronos79", należy do tych, których nikt nie przekona, ze białe to białe, a czarne to czarne. Racja zawsze musi być po jego stronie. Tu żadne argumenty nie pomogą. Wystarczy tylko prześledzić jego historię stanowisk na tym forum. Z nikim się nie zgadza i zawsze uważa, że to on ma rację. Na szczęście są też ludzie mądrzejsi od niego, co okazuje się po jakimś czasie. Wtedy już się nie wypowiada. Typowy "pieniacz".
Gość

Napisano: 23 kwie 2015, 8:21

Gość pisze:Daj se już spokój.
"kronos79", należy do tych, których nikt nie przekona, ze białe to białe, a czarne to czarne. Racja zawsze musi być po jego stronie. Tu żadne argumenty nie pomogą. Wystarczy tylko prześledzić jego historię stanowisk na tym forum. Z nikim się nie zgadza i zawsze uważa, że to on ma rację. Na szczęście są też ludzie mądrzejsi od niego, co okazuje się po jakimś czasie. Wtedy już się nie wypowiada. Typowy "pieniacz".
Nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo nie bardzo jest o czym, ale zrobię wyjątek.
Na tym forum bardzo często zgadzam się z Elmerem, Iksem czy kb. To również można znaleźć śledząc nasze stanowiska. W odróżnieniu od Ciebie, wszyscy jesteśmy zalogowanymi użytkownikami i nasze stanowiska łatwo prześledzić. Łatwiej natomiast być całkowitym anonimem, który raz podpisze się Gość, innym razem abc, xyz czy qwerty. Wskaż mi proszę te moje rzekome stanowiska, z których musiałbym się rakiem wycofywać. Tylko rzetelnie, bo jeśli chcesz mi dowodzić, że mądrzejsi to Ci, którzy piszą w oderwaniu od prawa komunikaty, których nie da się obronić przed żadnym sądem, to dziękuję.
Zresztą, w odróżnieniu od kun'a, z którym się nie zgadzam, ale który szuka argumentów na poparcie swoich tez, Ty poza obrażaniem mnie i umniejszaniem moich kompetencji nie wykazałeś/-aś się niczym. Podejrzewam, że Gość, który w innych wątkach pisze "Kogo zatrudniają w tych OPS-ach", to też Ty. Szczyty merytoryki, tfu.
Ja na to forum wchodzę w konkretnym celu, wymiany doświadczeń i wiedzy, Ty żeby obrażać innych. O czym to świadczy?
W jakąkolwiek niemerytoryczną dyskusję z Tobą nie zamierzam się już wdawać. Lubisz cytować sobie prezesa i rozmyślać o kolorach, Twoja broszka, ja w tym uczestniczyć nie będę. Pozdrawiam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2015, 9:14

Witam widzę że dyskusja wrze a ja mam więcej wątpliwości ,Proszę może Elmer zabrał by głos
Ola 2

Napisano: 23 kwie 2015, 9:55

brak podstaw do zawieszenie/wstrzymania wypłat.
Rozpatrujesz sprawę o ŚP negatywnie - odmowa gdyż pobiera ZDO;
Prośbę o zawieszenie/wstrzymanie - rozpatrujesz negatywnie. W zależności od rejonu Polski albo odmowa wszczęcia postępowania, albo umorzenie (u mnie umorzenie) ze względu na bezprzedmiotowość.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2015, 9:58

Prośbę o zawieszenie/wstrzymanie - rozpatrujesz negatywnie. W zależności od rejonu Polski..................
:lol: :lol: :lol: Elmer, lepiej zamilcz Waść !!! :lol: :lol: :lol:
wania

Napisano: 23 kwie 2015, 9:58

śmiech to zdrowie :D
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2015, 10:01

:lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:
wania

Napisano: 23 kwie 2015, 11:17

Witam ! A ja mam taką sytuację podobną do Oli 2 tylko mąż który opiekuje się niepełnosprawną żoną i pobiera ZDO chce aby mu uchylić decyzję przyznającą ZDO tylko warunkowo jeżeli otrzyma decyzję przyzającą śP kompletna paranoja i co wy na to
Ola 70

Napisano: 23 kwie 2015, 11:23

chcieć to on może, ale podstaw do tego nie ma
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2015, 11:35

Elmer napisz mi czy odmówić mu z art. 17ust.1b czy art 17 ust 5pkt1b
Ola 70