zespół interdyscyplinarny - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 18 lip 2011, 10:27

Jeżeli ktoś ma pytania dotyczące kwestii formalnych w zakresie inicjowania/powstania i działania Zespołów oraz w zakresie merytoryki pracy studium przypadku to prosze do mnie dzwonić. W mojej gminie zespół działa od prawie 3 lat. Chętnie udzielę informacji.

Karol Jasiak
GOPS Lipno
603-944-380
~Karol

Napisano: 18 lip 2011, 11:47

jak nie działa na nowych przepisach to formalnie tak jakby go nie było, trzeba całą procedurę robić od nowa
~...

Napisano: 18 lip 2011, 16:47

w jaki sposób powołuje się członków, kto za to odpowiada? czy pisemnie ze strony wójta? plis..
~ana

Napisano: 19 lip 2011, 10:43

powołanie - zarządzeniem wójta! Za zespół odpowiada ten, kto jest wskazany w uchwale dot. zasad powoływania i funkcjonowania zespołu w danej gminie.
~iwona

Napisano: 19 lip 2011, 15:17

A co z ochroną danych osobowych i zgłaszaniem zbioru do GIODO - robicie to? Znasz wystąpienie Głównego Inspektora... z dnia 27 kwietnia w tej sprawie?
~nowalijka

Napisano: 19 lip 2011, 15:40

przed zarządzeniem porozumienia, zarządzenie i regulamin zespołu, zgłaszamy do GIODO, dajemy do podpisu oświadczenia o poufności z ustawy o przemocy, oświadczenia o ochronie danych osobowych, upoważniamy do przetwarzania danych, zakładamy rejestr osób upoważnionych
~...

Napisano: 19 lip 2011, 18:27

czy burmistrz osobiście powadamia o składzie?
~ana

Napisano: 01 sie 2011, 21:00

witajcie
jeżeli mam powołany zespół i odbyła się inauguracja i po 3 miesiącach powołuje kolejne spotkanie . To zaproszenie pisze przewodniczący do poszczególnych członków zespołu czy nadal podpisuje wójt (nadmieniam że z GOPSu nikt nie ma upoważnienia do działań).
~bb

Napisano: 01 sie 2011, 23:07

Ale gops nie ma mieć upoważnienia do dzialań, gops ma prowadzić obsługę tak mówi ustawa i powinno sie wyznaczyć pracownika gops do obsługi, albo robi to delegat do ZI z gops, lub przewodnicząca.
Kolejne posiedzenia ZI zwołuje przewodniczący ZI i to on prowadzi spotkanie.
A kto prowadzi dokumentację, pisze protokoły,, zaproszenia to już ustala kierownik gops.
~basia

Napisano: 02 sie 2011, 13:51

ok Basia rozumiem czyli jak to u mnie jest do du...y prowadzone wybrali mnie przewodniczącą to zaproszenia , pisma kto podpisuje - ja jako przewodniczący czy wójt . Może to głupie o to co pytam ale jak już się za to zabrałam to chce prowadzić to ok . Nie ma u mnie zorganizowanej pracy więc ja chcę to rozkręcić.
~bb

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x