Zespoły interdyscyplinarne. Komu to potrzebne? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 24 z 35    [ Posty: 343 ]

Napisano: 15 maja 2013, 1:52

Moi koledzy i koleżanki, członkowie Zi, w którego składzie i ja byłem do grudnia 2012 roku, znowu się spotkali...
I rozeszli znowu z niczym (info z dnia 10 maja 2013 roku).
Jak oni cierpią?!
A Bóg widzi i nie grzmi....
~Jerry

Napisano: 15 maja 2013, 8:59

Zawsze mogą zrezygnować. Nie rozumiem tej tezy \"męczennictwa\".
~q

Napisano: 17 maja 2013, 3:15

q, wybacz, ale Twój nick kojarzy mi się ze słowem \"qurve\"...
Męczennictwo...
Kolego, a może to tylko droga przez mękę? Wyimaginowane posłannictwo?
Czemu sugerujesz rezygnację z powziętych raz zobowiązań?
Jeśli ktoś wierzy, a wiara czyni cuda, to daj temu komuś szansę...
Ja tej szansy nie zaznałem. Ale to nie znaczy, że żałuję.
Ale skoro oni wierzą w zmiany na lepsze?
Ja trzymam za nimi kciuki...
Że wreszcie narodzi się prawdziwy demiurg, który uruchomi rozum i myśleniu stanie się zadość...
~Jerry

Napisano: 17 maja 2013, 9:30

Jerry dlaczego zrezygnowałeś?
~kasia

Napisano: 17 maja 2013, 10:03

Bo zrezygnował z \"raz powziętych zobowiązań\", znaczy demiurgiem to on nie jest, przerosło go to, tak samo jak jego ego.
~tuk

Napisano: 17 maja 2013, 13:59

Do członkostwa w ZI nikt nikogo nie zmusza.
Zrezygnowałem, bo sensu w tych nasiadówkach nie dostrzegłem. Sztuka dla sztuki, gadanina o wszystkim i o niczym, brak perspektyw zmiany na lepsze, kręcenie się wokół własnej osi itd.
A przy tym żadnej mocy sprawczej...
Ale to są moje osobiste doznania. Chociaż... niekiedy wydaje mi się, że i inni na tym forum mają podobne spostrzeżenia.

P.S. tuk, Twój komentarz zdaje się być adekwatny do nicka, jaki sobie nadałeś.
Nie będę jednak polemizował, bo szkoda mi czasu.
~Jerry

Napisano: 17 maja 2013, 14:51

Więc nie polemizuj. Twoja megalomania i rozdęte ego naprawdę przeraża, musisz być bardzo smutnym i złym na cały świat człowiekiem.
~tuk

Napisano: 26 maja 2013, 19:38

Jeżeli nie przychodzą członkowie ZI to napisz do szefów. Ponadto powinni przedstawić usprawiedliwienie, ponieważ wykonują pracę w ZI w ramach obowiązków służbowych lub zawodowych.
~ops

Napisano: 31 maja 2013, 11:04

Zastanawiam się czy Was dotknęły również zmiany dotyczące reorganizacji w sądach i w policji. O ile w sadach to tylko zmiana szyldu, to w policji trochę gorzej. Pozabierali policjantów z gmin do miejskich komisariatów, ustalili jakieś dziwne dyżury dzielnicowych. I tu jest zagadka, a przy tym nizła jazda bez trzymanki w ustalaniu GR by wbić się w twrminy służby i dyżuru policjanta który ma być obecny na GR. \"Wierchurzka\" nieźle kombinuje by roz........ć wszystko na dole, a jednocześnie rozliczać i mieć kozła ofiarnego w razie \"medialnego niusa\". Chory kraj, chore rządzenie, epidemia, nie właściwie pandemia władzy za wszelką cenę.
~sławka

Napisano: 31 maja 2013, 23:36

To taka \"niby-polityka\", by być bliżej obywatela...
Nie przejmuj się jednak. Ustawa jasno precyzuje, że policja ma współpracować przy realizacji tworu pn. przeciwdziałanie przemocy w rodzinie. I nie robi tu żadnej łaski.
Jeśli w wyniku tych dziwnych reorganizacji będzie to utrudnione należy pisać petycje/skargi/zażalenia nie do komendanta komisariatu czy komendy powiatowej lecz od razu do wojewódzkiego. Tam są ustanowieni pełnomocnicy biorący co miesiąc 2 500 zł za nic. Niech więc pogłówkują, jak zapewnić mobilność i dyspozycyjność policjantów w ramach prac ZI czy GR.
~Jerry

Strona 24 z 35    [ Posty: 343 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x