Zespoły interdyscyplinarne. Komu to potrzebne? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 25 z 35    [ Posty: 343 ]

Napisano: 11 cze 2013, 1:33

Tak sobie zmałpowałem post z dnia 10.06.2013 r. godz. 19:54 za Adamobójcą z tematu \"adwokat na grupie roboczej\":

\"Co za absurd! Takie sytuacje utwierdzają mnie w przekonaniu że te całe grupy robocze, zespoły interdyscyplinarne to marnowanie czasu i obarczanie niewłaściwej instytucji odpowiedzialnością za temat. Grupy nie mają żadnej mocy sprawczej wobec OSP, a sprawy przemocy domowej tak jak każdej innej przemocy - napadów, pobić, gwałtów, wandalizmu powinna załatwiać POLICJA/PROKURATURA/SĄD. Po co te grupy - wystarczy jak spotkają się papugi zwaśnionych stron...\".

Żyć nie umierać!
Jakżesz to wszystko porąbane!
I bez żadnych widoków na normalność... A przecież 21 listopada tego roku minie osiem lat od wejścia w życie ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.
~Jerry

Napisano: 11 cze 2013, 22:14

Kolejna kapitalna wypowiedź. Tym razem wysłana przez n dnia 2013-06-11 14:54:54 w temacie \"wezwania i zaproszenia na ZI\":

\"Nie ma obowiązku przychodzenia na GR, nie ma żadnej konsekwencji prawnej bo po co chodzić na śmieszne pogadanki ze śmiesznymi ludzikami. Od tego jest sąd, prokuratura i adwokaci\".

P.S. Powoli mój temat \"Zespoły interdyscyplinarne. Komu to potrzebne?\" zamieni się w \"kronikę życiową\" realnie oceniającą je ludzi.
Proszę zatem o więcej!
Jesteście KOCHANI!
~Jerry

Napisano: 20 cze 2013, 2:02

Czerwcowe, czyli drugie z kolei, czyli kwartalne posiedzenie mojego dawnego ZI...
Wypili kawę, herbatę... A rozeszli się znowu z niczym.
Boże! Ty widzisz i nie grzmisz.... Tylko dlaczego nie grzmisz, czyli... milczysz?
~Jerry

Napisano: 20 cze 2013, 8:53

Napisz skargę do prezydenta/burmistrza zamiast marnować swój czas na nic nie wnoszące posty. Nie piszę złośliwie - poważnie.
~ann

Napisano: 20 cze 2013, 22:38

ann, \"ręka rękę myje\". Znasz to powiedzenie?
Skarga do prezydenta/burmistrza, że w tego badziewia nic nie wynika? To jak pisanie na Berdyczów...
W składzie mojego dawnego ZI w sama \"republika kolesiów\", którym wydawało się, że poczynią kolejny \"skok na kasę\", czyli \"nasiadówki\" będą płatne. Tak się nie stało, więc 3/4 tego szacownego grona nie przychodzi na \"nasiadówkę\" organizowaną raz w kwartale.
Ja też poważnie. Moje posty ponoć \"nic nie wnoszące\" powinien poczytać ktoś z \"góry\", czyli od tych, co to badziewie zaserwowali tym \"z dołu\".
~Jerry

Napisano: 15 lip 2013, 21:54

Jerry - tak na poważnie. moje ZI- zbiera się w pełnej frekwencji, widzę zainteresowanie, chociaż chciało by się więcej , żeby np. organizowali spotkania w szkołach, konferencje- ale dadzą radę. Nie jest chyba tak wszędzie źle- kuratorzy powoływani do GR, pedagodzy- nie ma problemu- czy ja jestem nienormalna i mój zi
~emilka

Napisano: 15 lip 2013, 23:23

Wychodzi na moje i rad jestem, że wreszcie w takim to mniej więcej kontekście podsumowała NIK.
Zobaczycie jednak, że przyspawani do stołków mądrale z mpips wyrażą za chwilę oburzenie raportem, będą udawać, że jest lepiej.
Wypowiedzą się też in plus mądralińscy z nikomu niepotrzebnej PARP-y i Niebieskiej Linii, które jak dotąd nie rozwiązały żadnego problemu, ani alkoholowego ani przemocowego...
I tak to wszystko w sumie warto tylko o kant d.... rozbić!
~Jerry

Napisano: 15 lip 2013, 23:40

emilko, a czy ja kiedyś wypowiedziałem się, że Ty jesteś \"nienormalna\" lub Twój ZI?
Zauważam, że pracujesz jak mrówka i wiele też wyrażasz przemyślanych sformułowań na tym forum.
Czujesz w sobie chęć niesienia pomocy, a o to w tym badziewiu chodzi. Tylko ja twierdzę, że przepisy są zbyt biurokratyczne, oderwane od rzeczywistości, a niekiedy są przeszkodą w działaniach.
Nadal twierdzę, że ops winien być siłą napędową procedury, jego pracownicy powinni otrzymać kompetencje i status funkcjonariuszy publicznych, być służbą 24 godziny na dobę, a nie zwyczajnymi urzędasami. Winni mieć siłę ramienia wymiaru sprawiedliwości, podejmującym decyzje ad hoc, a potem ją sankcjonujący przed sądem rodzinnym.
NIK, nie wiedzieć czemu, chce, by to policja znowu była \"parowozem\", jak przed październikiem 2011 roku.
A ja twierdzę, że służba ops powinna być ponad innymi służbami, w tym policją na wzór sprawdzonych działań w USA czy innych zachodnich cywilizacjach.
~Jerry

Napisano: 16 lip 2013, 11:26

Do Jerry mam nadzieję ,że tak będzie. Moi policjanci się trochę obrazili- ponieważ koordynuję grupą roboczą - według scenariusza intensywnej pracy z rodziną. Brak narzędzi , kompetencji , szczególnie wobec egzekwowania pożądanej postawy sprawców- ale ..no cóż, mam nadzieję ,że będzie tak jak piszesz. Tak się zastanawiam - czy ja bym się w ogóle zajmowała przemocą? gdyby nie ty?
Człowieku............. - nie znam cię osobiście- a żal...
~emilka

Strona 25 z 35    [ Posty: 343 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x