Zespoły interdyscyplinarne. Komu to potrzebne? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 26 z 35    [ Posty: 343 ]

Napisano: 17 lip 2013, 1:56

Ech emilko, ja też żałuję, że Cię nie znam i nie wiem nawet, gdzie mieszkasz.
Oprócz Ciebie jest tu też parę osób z charyzmą, zacięciem, którym nie obca jest empatia.
W tym dziele, realizowania procedury, trzeba mieć w sobie wiele chęci i poświęcenia. A do tego... empatii.

P.S. Dziękuję Ci emilko za pochlebny, taki ludzki i bezpośredni komentarz.
Na pohybel tym, którzy mnie tu czasami obsobaczają!
~Jerry

Napisano: 17 lip 2013, 15:17

pozdrowienia dla Ciebie - z Podkarpacia
~emilka

Napisano: 18 lip 2013, 0:13

Ja Cię pozdrawiam również, z byłego miasta wojewódzkiego na... Podkarpaciu.
Z Krosna.

P.S. Jakiż ten świat mały...
~Jerry

Napisano: 18 lip 2013, 9:35

...no nie mogę uwierzyć...ja się zapisałam na szkolenie do W- Wy z Niebieskiej linii-a najlepszy szkoleniowiec z procedury NK mieszka zaledwie 15 km ode mnie -
przychodzą mi na myśl słowa z piosenki Lecha Janerki ..Jezu jak się cieszę!

P.S- no nigdy nic nie wiadomo....
~emilka

Napisano: 19 lip 2013, 2:56

emilko, skończmy tę konwersację, proszę. To trochę zakrawa na prywatę.
Inni nas czytają i pomyślą, że flirtujemy.
15 km - to chyba... Jedlicze.
emilko, podaj swego e-maila. Napiszę. Będzie bardziej przyziemnie.
Ja swojego nie podam, bo sama wiesz. Mam na tym forum wielu oponentów, z którymi później musiałbym się chandryczyć po sądach....

P.S. Jutro jestem aż w Otwocku! Ale kompa mam pod ręką!
~Jerry

Napisano: 19 lip 2013, 10:17

Podam - e-maila w terminie późniejszym- jak będę potrzebowała fachowej porady. Nie Jedlicze- nie mniej jednak kontakt wirtualny jest najwłaściwszy - jak dla mnie, więc spoko. Interesuje mnie tylko i wyłącznie Twoja wiedza. ( przekazana za pomocą klawiatury)

P.s ( nie odpisuj na ten wpis)
~emilka

Napisano: 25 lip 2013, 14:55

+=========
~***

Napisano: 02 sie 2013, 21:10

Znalazłem coś takiego o Polakach na... Wyspach Brytyjskich:

https://fakty.interia.pl/swiat/news-smie ... Id,1006258

Wychodzi na to, że i tam wszelakie służby mają problem z zauważeniem i zapobiegnięciem w porę tragedii.
~Jerry

Napisano: 03 sie 2013, 0:11

Zwyrole i patologia będą zabijać, kraść, gwałcić i NIC temu nie zapobiegnie. Na tym polega przestępczość której przez kilka tysięcy lat żadna z cywilizacji, bez względu na zaawansowanie nie zapobiegła. Brutalizuje się życie i relacje społeczne i NIC tego nie zatrzyma. Służby, opieki cuda wianki nie zastąpią normalnej rodziny, chyba że wprowadzimy totalitaryzm w stylu koreańskim z permanentną inwigilacją obywateli i karą śmierci za byle przewinę.
~Wkurzony

Napisano: 08 sie 2013, 3:12

Powiem tak to jest delikatny problem, zawsze to bylo i były działania. Wspaniale że jest rozgłośniony i wszystkie osoby mogą śię zgłaszać a zwłaszcza DZIECI. Ludzie zangażowani ( zmuszeni procedurami ) w sprawę nie zawsze spełniaj a swoją rolę. Lecz to jest pozytywne dla społeczeństwa. Jedna przemoc jest prawdziwa, druga fałsz. To jest do rozstrzygnęcia i przemyśleń. Nie rób krzywdy osobom osądzonym o przemocy, lub zrób wszysko według swojej intuicji.
~Ahmeta

Strona 26 z 35    [ Posty: 343 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x