Źle przekazany dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 sty 2016, 18:56

Mam prośbę jak mam to zrobić? Okazuje się że źle przekazałem środek mieszkaniowy nie na tą spółdzielnie.Czy mam teraz napisać pismo do spółdzielni o zwrot dodatku mieszkaniowego czy też ma spółdzielnia przekazać dodatek na inną spółdzielnię
Kamila30

Napisano: 11 sty 2016, 20:44

Myślę, że spółdzielnia nie ma podstaw do przekazania go innej właściwej spółdzielni - wystąp z pismem do spółdzielni z prośbą o zwrot nie należnie przekazanego dodatku i przekaż go właściwej spółdzielni. Pomyłka to czynni ludzki :lol:
Zbigniew1

Napisano: 11 sty 2016, 22:22

Dziękuje bardzo za odpowiedź!Czy miałbyś taki wzór pisma ponieważ jestem nowa w dodatkach i nie orientuję się jeszcze w tym wszystkim
Kamila30

Napisano: 11 sty 2016, 23:05

W tak prostym przypadku nie ma potrzeby oglądać się na jakieś szablony. Proponuję (z głowy) np. tak:
Z powodu błędnego przekazania dodatków (tu można podać których) uprzejmie prosimy o zwrot kwoty .... zł na nasz rachunek nr ...
Wcześniej warto zatelefonować, porozmawiać, wyjaśnić, może nawet zapytać jak to sprawnie zrobić. Tam z reguły są zawodowcy i raczej nie powinni robić wstrętów, jednak podkładki z numerem rachunku mogą potrzebować.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x