zmiana zarządcy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 sty 2016, 9:57

W trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego nastąpiła zmiana Zarządcy, Zarządca zwrócił mi przyznane dodatki
co mam zrobić, zmienić decyzję czy jak
ugn

Napisano: 13 sty 2016, 22:00

Jeśli w decyzji/ach ten zarządca był zapisany, to tak, należałoby odpowiednio zmienić decyzję, dla porządku. Niezależnie jednak czy decyzje zmienicie czy nie, przyznane dodatki należy moim zdaniem przekazywać nowemu zarządcy.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2016, 10:11

i moim też - zawsze zmieniam decyzję, uzasadniam i środki ślę na nowego zarządcę.
tekla

Napisano: 20 cze 2016, 19:44

Proszę o wzór, jestem nowa.
moneliam100

Napisano: 23 cze 2016, 11:58

Mam zmianę zarządcy z Zakładu Usług Komunalnych na Wspólnotę.
Wygaszam starą decyzję? Czy dodatek idzie dalej a ja przekazuje na konto wspólnoty? (mam info od ZUK)
madi

Napisano: 23 cze 2016, 13:29

witam. ja nie wygaszam, ani nie zmieniam zarządcy. Informuje zwyklym pismem przewodnim, zalaczam kopie decyzji i wszsytko. zmiana zarzadcy tylko w systemie.
sylajolka

Napisano: 23 cze 2016, 13:31

madi pisze:Mam zmianę zarządcy z Zakładu Usług Komunalnych na Wspólnotę.
Wygaszam starą decyzję? Czy dodatek idzie dalej a ja przekazuje na konto wspólnoty? (mam info od ZUK)

a dlaczego wygaszac...to tylko zmiana zarzadcy, wydatki naliczone byly na dzien skladania wniosku. Tylko zmiana zarzadcy w systemie, poinformowac nowego zarzadce pismem wraz z kopia decyzji i juz od nastepnego miesiaca idzie na nowego zarzadce. nikt mi sie do tego nie przyczepil. :D
sylajolka

Napisano: 23 cze 2016, 21:43

A nawet gdyby ktoś (żółtodziób jakiś :mrgreen: ) się czepiał, to nadal starajcie się robić swoje. Wszak decyzją o dodatek mieszkaniowy rozstrzyga się prawo do dodatku i jego kwotę, a nie takie techniczne szczegóły jak adres, telefon, firma, numer rachunku, sposób zapłaty. Gdyby tego rodzaju szczegóły mialy być treścią decyzji, to oznaczałoby zgodę na zależność treści decyzji i jej losów od różnych osób trzecich i różnych kombinacji.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 8:22

Dzięki serdeczne :)
madi

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x