związki zawodowe - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 06 gru 2013, 12:10

No tak etatysto ale demokracja to dyktat większości. Co ja na to poradzę, że ludzie chcieli mieć liberałów i rolników u władzy. Można się było spodziewać, że taki rząd obetnie wszystkie zdobycze socjalne dodatki itp, wyciśnie ostatnią złotówkę z systemu. To zresztą nie koniec. Idealnym rozwiązaniem będzie praca nauczycieli( i wszelkich nie wytwarzających PKB) za to co przyniesie uczeń( np mendel jajek) System będzie działał bez żadnego wsparcia finansowego ze strony rządu a zaoszczędzone środki będzie można przekazać silnym grupom społecznym-górnikom, lekarzom, mundurowym). U mnie w pracy panuje opinia, że dni naszej placówki są policzone. Najpóźniej po przyszłorocznych wyborach samorządowych(zwłaszcza jeśli znów wygra koniczyna) nastąpią ruchy zmierzające do likwidacji lub przekazania placówki stowarzyszeniu. Byłem jednym z nielicznych kapków, którzy nie cieszyli się z likwidacji KN.
~kapek

Napisano: 06 gru 2013, 12:27

Nie frajerów tylko ludzi mających rodziny (lub chcący je założyć), mających lub chcących mieć dzieci, mających lub chcących mieć mieszkanie i dostać kredyt, chcących czasem wyjechać na wakacje... Każdy chce żyć i zarabiać godnie. Przecież większość pracowników gdyby dostała lepsze propozycje już dawno zmieniłaby pracę (1/3 pracowników w Polsce deklaruje chęć zmiany pracy). To nie wina pracowników, że bezrobocie jest na kilkunastoprocentowym poziomie i można proponować ludziom niskie stawki. Niektórym u władzy taka sytuacja odpowiada, bo po co wydłużano by wiek emerytalny skoro młodzi nie mają pracy i wyjeżdżają za granicę? Prywatni przedsiębiorcy (m.in. opiniowali ustawę o pieczy zastępczej) wiedzą dobrze, że \"starzy\" za granicę im nie uciekną ;). Można się obrażać na związki zawodowe, mówić \"oni nic nie zrobili\", ale co mogą zrobić jeśli większości nie interesuje działalność związkowa, a w wyborach wybierają tych co obiecują że \"zlikwidują przywileje\". Skoro tak, to pracujcie bez przywilejów i nie upominajcie się o ochronę związków bo wy wybieracie do władzy ich zagorzałych przeciwników.

~etatysta

Napisano: 06 gru 2013, 12:42

kapku radzę szukać lepszej pracy. Za rok, ja sprywatyzują pomoc społeczną, to będzie większa konkurencja na rynku pracy ;)
PS. HE HE \"socjalni\" też są nieźli. Poszli protestować pod MPiPS w SOBOTĘ :))))) Chyba po to, żeby się nikt nie dowiedział ;) To już teraz wiem dlaczego wychowawcy w placówkach nie protestowali - bo nie było takiego dnia wolnego żeby wszystkim pasowało przyjechać do Warszawy ;)))))))
~etatysta

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x