nowe placówki mają być w starym naszym budynku kazda nowa na innym piętrze-tak nam mówila dyr,co na to UW-nie mam pojęcia,wiem że my jako wychowawcy nie będziemy mogli się już zamieniać jak do tej pory dyżurami no bo będziemy ztrudnieni w różnych placówkach:)
najbardziej to czekamy co będzie z naszymi dotychczasowymi umowami...zamieszania jest od groma i ciut!!!
my ruszamy z 14 od stycznia 2013, z wstępnego rozpoznania wynika potrzeba zatrudnienia w jednym domu 5 wychowawców + wejścia kogoś dodatkowego na czas urlopów, nad sposobem zatrudnienia specjalistów się nadal zastanawiamy (będziemy mieć dwie 14)
Ewa w piatkę nie pociagniecie. 6 w tym jeden kordynator. Po wzory odsyłam do placówek w Inowrocławiu. Z dużej chałupy przeszli na sieć domków 14 osoboych. Zrobili to już przed wejściem w życie ustawy. Mają naprawdę dobrze wypracowane procedury związane z przejściem na nowe zasady.
My mamy teraz 28 dzieciaczków i wybudowany przez starostwo nowy dom (do którego z 14 chyba wprowadzimy się po nowym roku), pozostała 14 będzie czekała w starym budynku na drugi domek.