14-osobowe placówki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 12 z 14    [ Posty: 135 ]

Napisano: 16 paź 2012, 8:43

~ if

\"Od dwóch miesięcy pracuję w placówce 14 osobowej i każdego dnia przeklinam dzień kiedy ktoś mądry wpadł na taki szatański pomysł.,żeby tworzyć placówki gdzie opiekę nad dziećmi sprawuje jeden wychowawca .\"

Niestety to jest to o czym wcześniej pisałam, nawet 10 dzieci sprawia że jest po prostu niebezpiecznie.

~Marianna

Napisano: 16 paź 2012, 10:11

niebezpiecznie jest nawet przy 5 wychowanków.zależy w jakim wieku oni sa,co im danego dnia wpadnie do głowy lub czy innym z \"zewnatrz\"nie wpadnie pomysł zrobic rozróby!!
~kama

Napisano: 16 paź 2012, 18:12

Kiedyś miałem chłopaka, który w godzinach 14-20 miał opiekę indywidualną. Do szkoły nie chodził bo ją rozwalał, indywidualny tok nauczania no i po około 10 miesiącach wylądował w DPS. Tak to bywa raz na wozie raz pod wozem. Jak żyć panie premierze, jak żyć.......
~Marcin

Napisano: 17 paź 2012, 2:10

Już się pogubiłem i nie wiem czy powinienem się martwić. To rozmiar ma znaczenie, czy nie? ;)
~etatysta

Napisano: 17 paź 2012, 10:19

etatysto-oczywiście ze ma znaczenie,zalezy czego rozmiar dotyczy:)
~kama

Napisano: 17 paź 2012, 11:42

do MARCINA-...I RAZ W NAWOZIE...
~***

Napisano: 17 paź 2012, 14:53

A to wy też nie dajecie rady z wychowankami , i robicie zwrotki ? a tak mocno CZEPIACIE SIĘ ZWROTEK Z RZ. A my opiekujemy się 24 h . Włącznie z oddaniem własnego domu do dyspozycji , jak to jest .Cieszy mnie że przestajecie być anonimowi . Jednocześnie stwierdzam że 1 wychowawca to stanowczo za mało , nie ogarnie , w fikcyjnym ( często)14 - nasto osobowym .
~rz

Napisano: 17 paź 2012, 15:16

my .tzn kto robi zwrotki?nie za bardzo rozumiem Twój wpis rz
~kama

Napisano: 17 paź 2012, 15:21

Witam i po raz ostatni odnoszę się do Twoich wpisów rz. Może coś się zmieniło i dlatego wykazuje się niewiedzą i nieznajomością tematu. Jak dobrze, że uzmysłowiłeś mi, że rodzina zastępcza podobnie jak placówka pracuje 24 godziny przez 7 dni w tygodniu. Zasłona spadłą mi z oczu.
My się przedstawiamy ty nadal jesteś anonimowy. Twój wybór.
Cieszę się, że zgadzasz się, iż wychwoawca z 14 dzieci to jednak przesad.
Życzę Tobie wszystkiego najlepszego. Podrawiam serdecznie.
~Marcin

Napisano: 17 paź 2012, 16:28

~Marcin , ale masz nerwy , wow , spoko , przecież rz ,mówi samo za siebie :) rodzina zastępcza pracuje 24 h w składzie jedno lub dwuosobowym , a Ty dyro sam przez 24 h ,ogarniasz wszystko ?
to czapeczka z głowy , jesteś wielki :)

Jest takie prawdziwe powiedzenie \"nigdy nie mów nigdy \"

Za życzenia serdeczne dzięki , miłego dnia i dużo spokoju i wytrwałości w tym nie łatwym czasie i fachu .
~rz

Strona 12 z 14    [ Posty: 135 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x