250 zł W DPS - Dodatek 250zł

Strona 3 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 31 paź 2008, 9:33

Moje drogie Panie a co z wywiadem, który pracownik socjalny dps przeprowadza przed przyjęciem mieszkańca do placówki?
Powinien przeprowadzić go w miejscu zamieszkania w/w i to to nie jest tzw. środowisko?
~dorota1

Napisano: 31 paź 2008, 20:52

Ale czy potrafisz udokumentować, że 50% Twojego czasu pracy zajmują Ci wywiady w środowisku jeśli przyjmujesz 3 lub 4 mieszkańców miesięcznie?A te w siedzibie jednostki niestety się nie liczą. Ja próbowałam rozumować inaczej. DPS jest placowką podległą PCPR,o wszystkich finansach u nas decyduje PCPR, więc zakladając, że jednostką organizacyjną dla DPS jest PCPR mam podstawę do dodatku. Niestety moja kierowniczka na to nie przystała.
~asia

Napisano: 01 lis 2008, 19:18

Asiu 50% to już przeszłość- czytaj dobrze ustawę!!
Pracownik socjalny w moim Dps-ie po
1)przeprowadza wywiad w środowisku mieszkańca przed przyjęciem
2)jedzie po mieszkańca w dniu przyjęcia
3)wyjazd w celu zameldowania klienta
4)zasiłki, zus, dowód os. orzeczenia-wszystko poza siedzibą
5)zakupy
6)wizyty w szpitalu
7)co 6 miesięcy wywiad u wszyskich mieszkańców
8)sądy, izby wytrzeźwień, zakłady odwykowe
Więc wszystko zależy od interpretacji.
I dodatku nie dostajemy.
Pozdrawiam

~monikk

Napisano: 01 lis 2008, 23:30

I gdzie tu sprawiedliwość?
~asia

Napisano: 03 lis 2008, 13:40

Dziewczyny...litości!!!!!!!!!!!!! Jeśli socjalne między sobą \"żonglują\" taką niechęcią i brakiem zrozumienia to jak mają nas postrzegać inni???????????????
Jasne, że praca socjalna w różnych placówkach wygląda trochę inaczej ale to wciąż PRACA SOCJALNA - trudna, obciążająca psychicznie, wymagająca specyficznych zachowań.........i EMPATII......
Pozdrawiam i życzę wszystkim ...hhhmmmmm....pogody ducha.... z \"socjalnym pozdrowieniem\" H.T.
~Hanna

Napisano: 06 lis 2008, 16:31

A ja wam powiem że za to co robimy powinnyśmy zarabiać \"trochę\" więcej bez łaski i dodatków ale niestety w tym kraju dobrze zarabiają tylko nieliczni ....Powodzenia.
~cela

Napisano: 06 lis 2008, 16:46

Witam koleżanki,
Na początek pozdrowienia dla Hanny- popieram w 100 % :)

A do Ciebie Luna krótko NIE MASZ POJĘCIA O PRACY SOCJALNEJ W DPS! Pozdrawiam
~Sylwia

Napisano: 06 lis 2008, 20:18

Luna , to Ty nie masz pojęcia, ja nie cytuje z utawy jak ty artykulów ale je znam, i jedno z rozporzadzeń dotyczacych dps-ów nakazuje przeprowadzenie wywiadu dla klienta przed samym przyjeciem do DPS. Bo jeżeli okres oczekiwania na przyjęcie trwa długo np. rok ( a bedzie jeszcze dłużej), to poprzedni wywiad który jest w dikumentacji mozna sobie włozyc w buty, wywiad przed samym przyjeciem musi byc AKTUALNY!!!! ROZUMIESZ AKTUALNY !!!
Teraz przeproś i podziekuj za wyjaśnienie, a nastepnym razem zapoznaj sie głebiej z ustawodawstwem dotyczacej danej sprawy, jeżeli tak funkcjonujesz w pracy to współczuje twoim klientom, pa .
~MALA

Napisano: 29 sty 2009, 11:44

słuchaj, moja droga coś tu jest nie tak, ja pracuję w DPS jako prac socjalny, robię całą robotę za prac OPS i dodatku nie mam i nie jest tak że przc socjalni z OPS robią wywiady mieszkańców w DPS
~aga

Napisano: 31 sty 2009, 0:27

Czy ktoś w kujawsko-pomorskim w dps otrzymuje dodatek???
~Anka

Strona 3 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x