Asystent rodziny- umowa o pracę czy zlecenie? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 29 lis 2015, 18:40

Bardzo proszę o wasze rady jak zatrudnić asystenta rodziny na umowę o pracę czy umowę zlecenie????????
barbarinka

Napisano: 29 lis 2015, 20:15

Jeśli poważnie podchodzi Pani do tematu, to proszę sobie odpowiedzieć samej na to pytanie. Cóż niech asystenci będą nadal prekariuszami, a tyle się o tym mówi.Najlepiej pytanie skierować bezpośrednio do profesor Izabeli Krasiejko. :oops:
asystentka111

Napisano: 29 lis 2015, 23:25

Pewnie pracodawcy zatrudniający asystentów na umowy zlecenia widzą w tym same plusy skoro tak robią. Jako asystent pracujący ponad trzy lata na zlecenie czuję się pracownikiem gorszej kategorii, wykorzystywanym w pewnym sensie, choć lubię to, co robię moja motywacja do pracy spada z kolejną umową śmieciową.
Bronka

Napisano: 30 lis 2015, 12:22

Jestem pewna, że każdy asystent pragnie pracować latami bez dnia urlopu i przyglądać się jak pozostali pracownicy organizują sobie wycieczki z pieniędzy socjalnych i robią świąteczne zakupy za otrzymane talony, dostają mydełka, ręczniczki, herbatki itp.
Asystent pracujący na zlecenie nigdy nie stanie się pełnoprawnym członkiem zespołu. Atmosfera pracy, dobre samopoczucie zespołu, poczucie stabilności to przecież bardzo ważne czynniki motywujące do pracy.
Monti

Napisano: 30 lis 2015, 14:25

barbarinka pisze:Bardzo proszę o wasze rady jak zatrudnić asystenta rodziny na umowę o pracę czy umowę zlecenie????????
Witam,
Wielka pomyłką ustawodawcy był zapis o dwóch formach zatrudniania asystentów albo zlecenie albo umowa o prace.
Asystent rodziny powinien zawsze być zatrudniany na umowę o pracę.
Marta
Martitka
Praktykant
Od: 11 paź 2015, 16:58
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2015, 10:32

taaak, zdecydowanie Martitka masz rację.
ja nie przyjęłabym tej pracy na zlecenie.
ale mając umowę o pracę też można nie czuć się pełnoprawnym członkiem zespołu.. :/
czyli na zasadzie do obowiązków tak ale do przywilejów już nie.. :( coś o tym wiem..
alia

Napisano: 01 gru 2015, 13:03

u mnie jest troche lepiej, mam umowe o prace plus dodatki takie jak pracownik socjalny, jedyny minus to wypłata minimalnie wyzsza od krajowej :/ moim zdaniem jestem wiecej w terenie i powinna byc odpowiednia placa co do obowiazów.
Aystentura

Napisano: 11 gru 2015, 20:38

Monti pisze:Jestem pewna, że każdy asystent pragnie pracować latami bez dnia urlopu i przyglądać się jak pozostali pracownicy organizują sobie wycieczki z pieniędzy socjalnych i robią świąteczne zakupy za otrzymane talony, dostają mydełka, ręczniczki, herbatki itp.
Asystent pracujący na zlecenie nigdy nie stanie się pełnoprawnym członkiem zespołu. Atmosfera pracy, dobre samopoczucie zespołu, poczucie stabilności to przecież bardzo ważne czynniki motywujące do pracy.
Ja swego czasu otrzymałam jeden litr wody , i to tylko dlatego że rzekomo mnie lubili . Żenada
juri

Napisano: 28 gru 2015, 10:42

Hej
Asystenci potrzebuje się skontaktować z kimś kto jest zatrudniony na umowę o pracę.
Pilne :o
Juli12

Napisano: 28 gru 2015, 10:55

Juli12 pisze:Hej
Asystenci potrzebuje się skontaktować z kimś kto jest zatrudniony na umowę o pracę.
Pilne :o

no słucham
ttttaaaaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x