Witam. Dowiedziałam się że prawdopodobnie w przyszłym roku będzie odbywać się u nas w ośrodku kontrola asystenta rodziny. I teraz mam pytanie bo prowadzę tylko takie dokumenty jakie mam określone w swojej umowie o pracę i te właśnie dokumenty tylko mam w teczkach. W mojej umowie np nie mam wzoru diagnozy w sumie w ogóle nic o diagnozie tam nie ma. Zaznaczam, że oczywiście w swoich prywatnych baźgrołkach takie diagnozy sobie przeprowadzałam we własnym zakresie. Czy takie rzeczy mam załączać do dokumentów?
Masz mieć 3 dokumenty: plan pracy z rodziną, okresowa ocena sytuacji rodziny (nie rzadziej niż raz na pól roku), zgoda na współpracę podpisaną przez dorosłych członków rodziny. Pozostałe dokumenty są fakultatywne.
Skąd informacje o kontroli? Jakie województwo?
Dziękuję za odpowiedź te dokumenty oczywiście posiadam w teczkach, więc wychodzi na to, że chyba nie mam się czym martwić Jestem z województwa małopolskiego. I kierownik wczoraj mi mówił, że prawdopodobnie w przyszłym roku będzie kontrola systemu pieczy zastępczej i wspierania rodziny. A skąd się dowiedział to nie wiem.