Awans zawodowy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 sie 2015, 9:52

Witam, pracuję w dd 19 lat i kiedy obowiązywała KN byłam n-lem mianowanym. Teraz jestem pracownikiem samorządowym i mam stanowisko wychowawca. Ci, co byli dyplomowani są starszymi wychowawcami. Dyrektor nie wie, czy może mnie i innych pracowników w tej sytuacji co ja awansować. Proszę o odpowiedź jak to jest u Was z awansami. Z automatu, po jakiejś ocenie czy według uznania dyrektora. Z góry dziękuję!
WychowawcyDD

Napisano: 22 sie 2015, 20:53

awans się należy ! koniec i kropka !!!
krokuss

Napisano: 23 sie 2015, 9:34

nie ma żadnego awansu. W znaczeniu obligatoryjnym oczywiście, tzn. że może on wynikać z twojej inicjatywy. Tak było na KN - zdobywałeś kwalifikacje, kompetencje miałeś prawne możliwości zaprezentowania ich w ścieżce awansu, robiłeś to i awansowałeś.
W samorządowce jest niestety ................. UZNANIOWOŚĆ.

jedyna szansa na zrównanie zarobków to przepisy z KP o równym traktowaniu z zatrudnieniu.
Uznaniówka. Możesz zacząć na wyjściowej z grupy zaszeregowania i na tym samym poziomie przejść na emeryturę.
Jeśli jest inaczej proszę o przykłady tzn przepisy, może publikacje , może jakiś wyrok sądowy
mmariusz

Napisano: 15 paź 2015, 14:23

w placówce wsparcia dziennego awans mamy wg rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych, czyli po latach pracy, finansowo awans nic to nie zmienia.
jakass

Napisano: 15 paź 2015, 16:23

Awans? To jest ino wymagany okres zatrudnienia, by ewentualnie powierzyć Ci to stanowisko.
Nie można wszystkiego czytać wspak:
Pada deszcz wiec jest mokro, czy : jest mokro wiec pada deszcz....
mmariusz

Napisano: 16 paź 2015, 11:10

więc co jest dla Ciebie awansem w placówce? u nas wraz z latami pracy zmienia się nazwa stanowiska na liście obecności tak dla niektórych zmiana z młodszego wychowawcy na wychowawcę jest awansem. ale można sobie wszystko negować, czemu nie.
jakass

Napisano: 16 paź 2015, 13:43

jeżeli pracodawca zmienia tobie stanowisko, na lepiej płatne , stojące wyżej w hierarchii, bardziej odpowiedzialne, autonomiczne, to jest to niewątpliwie awans dla ciebie , dla pracownika.
jednak nie jest to tzw ścieżka awansu na która ma wpływ pracownik. W innej placówce pracodawca nie będzie skory do takiego awansowania. Moze zmienić sie pracodawca i juz może tego nie byc, lyb ty mażesz podjąć pracę w innej placówce gdzie opisane przez ciebie zasady nie obowiazuja.
Oczywiście, jakkolwiek to o czym piszesz nazwać można awansem , to nie ma nic wspólnego z tzw. ściezka awansy o jakiej mowa np w KN.
mmariusz

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x