becikowe w związku ze zmianą rozporządzenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 sie 2008, 13:04

W sierpniu 2008 r. ROPS przesłał mi dokumenty dotyczące becikowego ( chodzi o zmianę rozporządzenia, ROPS nie jest już organem właściwym) problem w tym, że dziecko urodziło się w marcu 2007 r. czyli ma już rok i 5 miesięcy, nie wiem jak to rozpatrzyć bo jak wezmę datę wpływu do mego ośrodka to się nie należy a na wniosku przesłanym przez ROPS nie ma żadnej daty wpływu, może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić.
~Julka

Napisano: 25 sie 2008, 17:00

becikowe przysługuje do ukńczenia przez dziecko roku czasu a więc odmowa
~kinia

Napisano: 01 wrz 2008, 15:42

Żadna odmowa- bierzesz pod uwagę datę złożenia wniosku przez stronę, a nie datę przekazania, jeśli wniosła wniosek do roku od urodzenia dziecka to przyznajesz becik.Może data jest na innym dokumencie złożonym wraz z wnioskiem np. na piśmie strony.
~aga

Napisano: 03 wrz 2008, 14:04

albo jest data na wniosku złożonym w ROPS
~marta

Napisano: 08 paź 2008, 10:20

Mam pytanie, jakie będą lub są zasady przyznawania becikowego na 2009r. i co zrobić, aby je otrzymać? Ja urodzę dziecko w marcu 2009r. i chodzę co miesiąc do lekarza, ale znajoma powiedziała, że jak jestem w ciąży to już muszę iść do opieki się zarejestrować teraz. Czy to prawda? Co muszę zrobić, żeby po urodzeniu maluszka otrzymać becikowe?
~Alka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x