Świadczenia w UE co i jak ? formularze E411, E401 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 23 gru 2004, 14:01

Mam problem czy wiecie coś na temat transferu świadczeń do innych państw. Jak powinnien być prawidłowo wypełniony formularz E411, E401, kto go powinnien wydać. Prosze o wszystkie informacje na ten temat. Czy ktoś ma podobny problem?
~piotr

Napisano: 27 lip 2007, 17:31

DZIEKUJE BARDZO ZA ODPOWIEDZ.POZDRAWIAM.
~DOROTA

Napisano: 28 lip 2007, 10:20

bardzo prosze o pomoc chce zalatwic zasilek rodzinny ,maz pracuje w czechach a ja w polsce,wiem ze papiery sie sklada w rops ale co dalej ska mam wziasc te formukarze e401i e411 czy te formularze rops sam wysyla do danej instytucji bardzo prosze o pomoc.
~karina

Napisano: 06 gru 2007, 9:42

mam pytanie do was. dotyczy zasilkow rodzinnych; jezeli obydwoje rodzicow pracuje w Czechach, dokladnie 5 km od miejsca zamieszkania w polsce. czy moga pobierac zasilek rodzinny na dzieci w polsce?.dzieci sie jeszcze ucza. prosze was o jakies wskazowki. dziekuje bardzo. ana
~ana

Napisano: 06 gru 2007, 9:52

czesc karina. twoj maz pracuje w czechach to moze zglosic sie do instytucji w miejscu gdzie pracuje i przyznadza mu zasilek rodzinny na dziecko. znam duzo osob ktore pobieraja zasilki rodzinne w czechach a zony pracuja w polsce.
~ana

Napisano: 07 lut 2008, 11:41

A MOżE JEST OSOBA KTóRA POTRAFI ZAłATWIć śWIADCZENIA RODZINNE W ANGLII
~Sabina

Napisano: 07 lut 2008, 23:28

może ktoś mi podpowie,co mogę zrobić dalej:od września staram się o zasiłek z Niemiec.Wypełniłam potrzebne druki,odpowiedni nasz urząd w Toruniu wysłał,i mia lam się o nic nie martwić.A teraz z famielienkasse w Bautzen chcą,żebym postarała się z urz.skarb.w Niemczech o dokument o płaconych podatkach.Wiem,że firma zatrudniająca męża nie płaciła ich,bo mieściła się w jakichś kryteriach.A bez tego dokumenty nie chcą przyznać rodzinnego.Pozostał wszystkie składki miał opłacane.
~Bożena

Napisano: 06 mar 2008, 22:41

witam staram się o rodzinne od roku w Niemczech dostała odpowiedź negatywną może ktoś wie jak się ma opłacanie KRUSu do kindergeldu oni motywują swoją odmowę właśnie tym ze mam ubez.socjalne w Polsce
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2008, 17:08

Witam Cie Aniu mam taki sam problem jak ty własnie mi niemcy odmowili bo oplacamy KRUS i rowniez nie wiem co dalej pomocy!!!!
~monika

Napisano: 05 cze 2008, 23:04

Mam pytanie;ja pracuję za granicą a żona z dziećmi w polsce/nie pracuje/ świadczenie chciałbym pobierać ja za granicą - kto ma wypełnić druk E-411 bo zapewne ja mam go złożyć,z góry dziękuję.
~andrzej

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x