świadczenia nienależnie wypłacone - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 03 cze 2008, 13:53

Witam wszystkich na forum ŚR :)
Czy ktoś przyznaje się do świadczeń nienależnie wypłaconych?? co robicie w takich przypadkach i jak reagują na to wasi kierownicy?
Ala
Alicja65
Praktykant
Od: 03 cze 2008, 13:29
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2008, 15:23

Hej czy nikt - poza mną - nie ma doświadczeń ze swiadczeniami, które nie powinny być wypłacone?
~Aba

Napisano: 09 cze 2008, 15:20

Ja mam taką sytuację nie naleznie wypłaciłam, wezwałam kobietę no i wyszło ze jej nie wstrzymałam wypłat i pobierała przez 4 miesiace.Petentka przyszła i powiedziała że zwróci te pieniadze skoro je dostała. Tylko mam problem napisała mi oświadczenie że zwróci w dogodnych dla niej ratach. Czy mogę zrobić decyzję o zwrocie na 155 i napisać nie należnie wyłacone wiem, że to przeginanie ale jakiś ślad musi zostać że wiedziała o kwocie zwrotu . chce wpłacać do kasy jak to zrobić może znajdzie sie ktoś bratni i nam pomoże .
~Grazka

Napisano: 09 cze 2008, 17:02

tylk0 pamiętaj że od tych nienależnie wypłaconych musisz jeszcze naliczyc odsetki. Bo rozmawiałam o tym z wieloma radcami prawnymi i nie da się ich ominąc
~asia

Napisano: 09 cze 2008, 22:56

odsetki liczysz od nienależnie pobranych a nie od nienależnie wypłaconych
~ewa

Napisano: 10 cze 2008, 14:17

ewa od nienależnie wypłaconych tak samo liczysz odsetki jak od nienależnie wypłaconych. Na nienależnie wypłacone wnie wydajesz decyzji tylko sporządzasz umowę cywilno prawną a poczytaj sobie kodeks cywilny to pisze tam o odsetkach jak byk
~asia

Napisano: 10 cze 2008, 14:19

zresztą na wszystkich szkoleniach uczulali wykładowcy, że od nienależnie wypłaconych trzena naliczać odsetki
~asia

Napisano: 13 gru 2008, 1:07

pewnie urzednik sie pomylil a biedny czlowiek musi placic, kiedy to sie skaczy przeciez to wasza praca wzkonujcie ja poprawnie , albo ponoscie konsekwencje
~ola

Napisano: 29 gru 2008, 12:21

Czy moglby ktos napisac mi wzor takiej umowy cywilno -prawnej , bo tez wyplacilam nienaleznie.Prosze!!!
~Mery

Napisano: 13 sty 2009, 14:56

teraz w ustawie jest zapis w art.30 ust.2 pkt.4 można uniewaznic decyzje przez sko i na tej podstawie wydać decyzje o nienaleznie pobranych swiadczeniach
~Marta

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x